|

Hizmet bedellerinde indirim

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) üyelerine yönelik belge hizmetlerinde, 2018 yılı sonuna kadar yüzde 10 indirim uygulanması kararı İTO Meclisi’nde oy birliğiyle onaylandı.

Haber Merkezi
04:00 - 13/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:36 - 13/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç

Meclis toplantısında gündeme gelen İTO üyelerine yönelik belge hizmetlerinde, 2018 yılı sonuna kadar yüzde 10 indirim uygulanması kararı, oy birliğiyle onaylandı.

ENFLASYONLA MÜCADELE PROGRAMI GÜÇLENDİRİLDİ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, ekonomide yaşanan olumsuz gelişmelere karşı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın önderliğinde çok önemli tedbirler devreye sokulduğunu dile getirerek; “Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararıyla başlayan süreç, Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile güçlenerek, orta vadeli bir vizyon kazandı. YEP, Topyekun Enflasyonla Mücadele Programı ile güçlendirilmiştir. Böylece yaşadığımız sıkıntılı sürecin en az zararla atlatılması adına stratejik bir dönüm noktası daha geride bırakılmıştır.” diye konuştu.

BANKALAR KARARI HIZLICA UYGULAMALI

Şekib Avdagiç, şirketlerin biriken KDV’lerinin ödeme süreçlerinin hızlandırıp yıl sonuna kadar başvuruların tamamının neticelendireceğini, 2019 yılının başından itibaren ödemelerin başlayacağını anımsattı. KDV ödemelerinin, devletten KDV alacağı olan şirketleri rahatlatacağının altını çizen Avdagiç, bankaların KOBİ’lerin 15 milyon TL’nin altındaki nakit kredilerini vadelendirirken, Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) belirlediği çerçeveyi hızlıca uygulamalarını beklediklerini söyledi. İTO Başkanı Avdagiç, özel sektörün kamu alacaklarının ödenmesinin bir takvime bağlanmasıyla gerektiğini, böylece kamudan alacaklarıyla ilgili belirsizlik yaşayan firmaların oldukça rahatlayacağını kaydetti.

#Hizmet Bedeli
#​İstanbul Ticaret Odası
6 yıl önce