|

Hükümetten cam filmi açıklaması

Milyonlarca araç sürücüsünü ilgilendiren cam filmi konusunda, Hükümet'ten açıklama geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan sonra, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, cam filmi yasağıyla ilgili konuştu. Bozdağ, "Cam filmiyle ilgili cezalarda af söz konusu değil" dedi. Peki cam filminde ne kadar ceza ödeniyor? Cam filmi cezasına nasıl itiraz edilir? Cam filmi cezası alınınca ne yapılır? Cam filmi cezası kalkacak mı? İşte cam filmiyle ilgili son bilgiler.

Yeni Şafak
15:27 - 27/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:47 - 27/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Bekir Bozdağ, "Cezalarla ilgili af yok" dedi.
Bekir Bozdağ, "Cezalarla ilgili af yok" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cam filmiyle ilgili olarak “Bu konuda biri İçişleri Bakanlığı’nı, diğeri Sanayi Bakanlığı’nı ilgilendiren iki ayrı yönetmelik var. Biri cam filmin kullanımını, diğeri üretimini ilgilendiriyor. Şimdi iki bakanlık olarak, bu yönetmelikleri birbirine uyumlu hale getiriyoruz. Normalde zaten ceza kesiliyordu. Cumhurbaşkanımızın uyarısı üzerine, yeni düzenleme yapılana kadar ceza kesilmesini durdurduk. Yeni yönetmelik çıkana kadar ceza kesilmeyecek” demişti.

Bugün de konuyla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan açıklama geldi. Bozdağ, "Cezalarla ilgili af söz konusu değil" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CAM FİLMİYLE İLGİLİ "DÜZELTİN BU İŞİ" DEMİŞTİ

  • Araçlara sonradan takılan cam filmine ceza kesilmesiyle ilgili
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
    da açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşında büyük tepkisini toplayan cezalarla ilgili olarak "
    Genelge yayınlayın, düzeltin bu işi''
    diye konuşmuştu.

CAM FİLMİ CEZASI NE KADAR?

Cam filmi kullanımının yasaklanmasının ardından araç sahipleri cam filmi kullanımının cezası olup olmadığını da araştırmaya başladı. İnternet üzerinde "cam filmi cezası var mı?" diye araştıran vatandaşlar, cam filmi kullanıp kullanmama konusunda kararsız kalıyor. Öte yandan trafik polisleri denetimde cam filmi kullanmaya devam eden sürücülere 206 TL ile 427 TL arasında ceza kesiyor.

CAM FİLMLİ ARAÇ MUAYENEDEN GEÇER Mİ?

Cam filmi yasağının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bir düzenleme de araç muayene istasyonlarında yapıldı. TÜVTÜRK gerçekleştirdiği düzenlemeler doğrultusunda, cam filmi ve sonradan boyanmış camların ''ağır kusur'' kapsamına aldı.

HANGİ CAM FİLMİ SERBEST?

Cam filmi yasağını içeren madde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geçen hafta yürürlüğe giren cam filmi yasağına ilişkin denetimler başladı. Bu yönetmenliğe göre onay verilen cam filmi uygulama şartları şunlar;

1- Araç ön camına hiçbir şekilde cam filmi uygulanamaz.

2- Dış ışık yansıtma oranı %15 üzerinde olan cam filmleri kullanılamaz.

3- Net cam filmi kalınlığı en fazla 80 µm (mikrometre 1/1000000 m) olmalıdır. (+2 µm ölçün toleransı uygulanır.)

4- Cam filmlerde PVC kullanılamaz.

5- Kaplamada kullanılan yapıştırıcı akrilik esaslı olmalıdır.

6- Cam filmlerin UV koruması %98 olmalıdır.

7- Cam filmi uygulaması sadece cam panellerin iç yüzeyine yapılmalıdır.

8- Sürücünün 180 derece ön görüş alanı içerisinde sağ ve sol kolunda kalan yan emniyet camlarına uygulanan cam filmleri ile ışık geçirgenliği en az %70 olmalıdır.

9- Sürücünün arka görüş alanı içerisinde kalan camlarda cam filmleri ışık geçirgenliği en az %20 olmalıdır.

#Cam filmi
#Film cam
#Bekir Bozdağ
#Film cam yasağı
6 yıl önce