|

İhracat arttı

TİM haziran ayı ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,8 artışla 12,1 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
15:30 - 1/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:38 - 1/07/2017 Cumartesi
AA
Geçen senenin Haziran ayına göre bu sene ihracat 12,1 milyar dolar oldu.
Geçen senenin Haziran ayına göre bu sene ihracat 12,1 milyar dolar oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre haziran ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,8 artışla 12,1 milyar dolar oldu.

Son 12 aylık dönemdeki ihracat ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,5 artışla 147 milyar 329 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti.


8 aydır ihracatta artış

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Şunu gururla söyleyebiliriz ki, Kasım ayından bu yana yani tam 8 aydır ihracatta artış açıklıyoruz. Haziran ayında da Ramazan Bayramı sebebiyle 2 iş günü eksik olmasına rağmen ihracatımızı artırmayı başardık. Atılım Yılı ilan ettiğimiz 2017'nin başından beri istikrarlı bir artış elde etmemiz bizler için büyük bir mutluluk kaynağı” diye konuştu.
"Şu ana kadar 3 büyük rekor kırdık"

TÜİK'e göre yılın ilk 5 ayında ihracatın yüzde 9.5 gibi çok güçlü bir artış gerçekleştirdiğini hatırlatan Büyükekşi, yılın ilk 4 ayı için geçerli küresel verilere işaret ederek “Şu ana kadar 3 büyük rekor kırdık. Dünya ticaretinden aldığımız payı binde 8.9'dan binde 9'a çıkardık. ABD'nin ithalatındaki payımız binde 3'ten binde 3.1'e yükseldi. AB'nin ithalatındaki payımız ise yüzde 1,28'den yüzde 1,29'a çıktı. İnşallah önümüzdeki dönemde rekorlarımıza yenilerini ekleyeceğiz” dedi.

"Büyümeye daha yüksek katkı vereceğimize inancımız tam"

İhracat camiası olarak net ihracatın büyümeye yarı yarıya destek vermesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Büyükekşi, “Önümüzdeki dönemde ise ihracatın katkısıyla daha da yüksek büyüme rakamları yakalayacağımıza olan inancımız tam” şeklinde konuştu.

#TİM
#Türkiye İhracatçılar Meclisi
#İhracat
#Mehmet Büyükekşi
7 yıl önce