|

İhracata destekte hedef büyüttü

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, yakın zamanda ihracatı garanti uygulamalarıyla da destekleyeceklerini belirterek, “Hedef ihracata desteğimizi yüzde 26’ya çıkarmak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/09/2017 Cuma
Güncelleme: 00:26 - 8/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
İhracata destekte hedef  büyüttü
İhracata destekte hedef büyüttü

Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ (Türk Eximbank) Genel Müdürü Adnan Yıldırım, ihracatta 2017nin iddialı bir yıl olduğunu, rakamların da bunu gösterdiğini söyledi. Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası’na konuk olan Yıldırım, “İçeriden kredi ve sigorta ile ihracatçıya destek olduk. Yakında garanti uygulamalarını da başlatacağız. Geçtiğimiz yıl sonu itibarıyla Türk Eximbank’ın ihracat kredisi ve sigorta desteği Türkiye ihracatının yüzde 23’ü idi. Biz şimdi bu yıl için yüzde 26 hedefi koyduk. Ağustos sonu itibarıyla yüzde 25’e yaklaştık” şeklinde konuştu.


Hedef Güney Kore’yi geçmek

Türkiye’de 70 bine yakın ihracatçı olduğunu ve bunların sadece 8 bin 800’ü ile çalıştıklarını belirten Yıldırım, “Göreve başladığım 2016 Kasım itibarıyla rakamı yüzde 14 artırdık. İhracatçılarımızı gidip bulup, Eximbank’ı onlarla çalıştırır hale getirdik. Yıl sonuna kadar ihracatçıya 40 milyar dolar finansman desteği hedefimiz var. 2018 ve devamı için verilen hedef, Türk Eximbank’ın dünyada ihracatçısına en fazla destek veren kuruluş olması. Bugün itibarıyla en fazla destek veren Güney Kore exim kuruluşları” dedi. Yıldırım, bu yıl yurt dışından sağladıkları maliyet avantajını kredi faizlerine yansıttıklarını ve faiz oranlarını düşürdüklerini de söyledi.

#Adnan Yıldırım
#İhracat
7 yıl önce