|

İhracatçının gözü Latin Amerika’da

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Latin Amerika'nın "İhracat Ana Planı" çerçevesinde belirlenen yeni hedef pazarlarda öne çıktığını belirterek, "Önümüzdeki dönemde Şili'ye yönelik bir heyet planımız var. Bu heyette şirketlerimiz sadece Şilili şirketlerle değil, aynı zamanda Brezilya, Arjantin, Uruguay, Ekvador, Bolivya, Kolombiya, Panama ve Meksikalı alıcılarla da temasa geçebilecek" dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 14/09/2019 Cumartesi
Güncelleme: 01:46 - 14/09/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

ÇALIŞMALAR TAMAM


Gülle, Latin Amerika'da yeni ihracat noktaları oluşturarak, ihracatçıların pazar penetrasyonu, pazarda tutunma faaliyetleri, Türk ürünlerinin ve kültürünün tanınırlığının artırılmasına yönelik çalışmalara hız verdiklerini söyledi. Gülle, ihracatta ileri teknoloji yoğunluğunun artırılması kapsamında özellikle savunma ve havacılık, makine, otomotiv ve elektrik-elektronik sektörlerinde hedef ülke çalışmaları yürüttüklerini bildirdi. Gülle, 2018 ve 2019 yıllarında Brezilya, Şili, Meksika ve Peru gibi bölgenin kilit pazarlarına yönelik heyet çalışmaları gerçekleştirdiklerine işaret ederek, şöyle konuştu: "Türkiye olarak avantajlı olduğumuz 'elektrikli küçük ev aletleri', 'ev tekstili', 'plastikten mutfak eşyaları' ve 'porselen ürünleri' gibi sektörlerin, Şili başta olmak üzere tüm Latin Amerika pazarında ciddi bir potansiyel taşıdığını gördük." Gülle, Latin Amerika pazarında istenilen paya ulaşılamadığına işaret ederek, "Şili'nin 2018'de toplam ithalatı 74 milyar dolar iken bizim buraya ihracatımız yaklaşık 400 milyon dolar seviyelerinde ve özellikle demir-çelik sektöründe yoğunlaşmış durumda" diye konuştu.

THY TARİFESİ BİZE YARIYOR

  • Lojistik anlamda uçuş sürelerinin söz konusu pazarlara girişte önemli olduğuna dikkat çeken Gülle, şöyle devam etti: "Geçtiğimiz günlerde Türk Hava Yollarının doğrudan uçuşlarına Meksika'yı eklemesi ihracatçılar nezdinde de olumlu karşılandı. Brezilya, Arjantin, Kolombiya ve Panama'dan sonra Meksika'ya da doğrudan uçuş olması, ihracatçılarımızın bu bölgede faaliyetlerini hızlandırarak, en önemli konu olan ikili ilişkilerinde daha hızlı netice almasını sağlıyor."
#TİM
#İsmail Gülle
5 yıl önce