|

İhracatta ruble devri

Türk hazırgiyim endüstrisi Rusya ile ihracatta ruble dönemini başlattı. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Antalya’da ağırladıkları 100’e yakın Rus alıcıya dolar yerine ruble üzerinden satış yaptı. İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, “Rusya’ya ruble ile ihracatı iç giyimle başlattık” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:56 - 14/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe
İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe

Türkiye hazırgiyim endüstrisi Rusya ile hazırgiyim ihracatında ruble dönemini başlattı. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) İç Giyim Markaları Kümesi’nde yer alan firmalar, Antalya’da ağırladıkları 100’e yakın Rus alıcıya dolar yerine ruble ile satış yaptı.

İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, Antalya’da yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin en büyük ticaret partnerlerinden biri konumundaki Rusya’nın hazırgiyim endüstrisi için de çok önemli bir pazar olduğunu vurguladı.

Gültepe, “İki ülke arasında ulusal paralarla ticareti yıllardır talep ettik ancak çeşitli nedenlerle bir türlü uygulamaya geçiremedik. Cumhurbaşkanımızın ‘milli para ile ticaret’ çağrısı doğrultusunda şimdi bir önemli adım daha attık ve komşumuz Rusya’ya ruble ile ihracat dönemini iç giyimle başlattık” dedi.

Rusya ile hazırgiyim ihracatımızın 2017 yılında 196 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyleyen Gültepe, “2017’de 2016’ya göre yüzde 60 artış yakaladık. Artış trendimiz 2018’de de aynı hızla devam ediyor. 2018’in 9 aylık diliminde Rusya’ya ihracatımız 205 milyon doları buldu” diye konuştu.

#Mustafa Gültepe
#Rusya
#İstanbul
6 yıl önce