|

İki otomotiv devi ittifak yaptı: Türkiye'de üretilecek

Volkswagen’in hafif ticari modeli Transporter’ın Ford Otosan Gölcük fabrikasında üretilmesinin önünü açacak dev işbirliği Detroit otomobil fuarında gerçekleşti. Alman otomotiv üreticisi Volkswagen ve ABD'li otomotiv üreticisi Ford Motors küresel alanda ittifak yapacaklarını resmen açıkladı.

Yeni Şafak
17:02 - 15/01/2019 Salı
Güncelleme: 17:33 - 15/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Transporter
Transporter

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen ve ABD'li otomotiv üreticisi Ford Motors küresel alanda yapacakları işbirliğini resmen duyurdu.

Elektrikli ve otomatik sürüş teknolojisinin ortak geliştirerek büyütmeyi planlayan iki şirket Detroit otomobil fuarında bir mutabakat zaptı imzaladı.

2022'de üretime başlayacaklar

Milyarlarca dolar tasarrufunda önünü açacak küresel işbirliğine ilişkin konuşan Volkswagen CEO'su Dr. Herbert Diess ve Ford CEO'su Jim Hackett, şirketlerin 2022 gibi erken bir tarihte başlayarak küresel pazarlar için ticari araçlar ve orta ölçekli pikaplar geliştirmek niyetinde olduklarını söyledi.

  • İmza töreninde her iki şirket de gelecekte ek araç programlarını dikkate almaya açık olduklarını da belirtti.

İhtiyaçları karşılamaya yardımcı olacak

İmza töreninde konuşan Ford CEO'su Jim Hackett

“Zaman içinde bu ittifak her iki şirketin de değer yaratmasına ve müşterilerimizin ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacak.” dedi.

İttifak rekabetçiliğin temel taşı olacak

Volkswagen CEO'su Dr. Herbert Diess ise “Volkswagen ve Ford, dünyadaki milyonlarca müşteriye daha iyi hizmet verebilmek için ortak kaynaklarımızı, inovasyon kapasitemizi ve tamamlayıcı piyasa konumlarımızı kullanacak. Aynı zamanda, ittifak, rekabetçiliğin artırılması yönündeki çabamızın temel taşı olacaktır'' diye konuştu.

  • İki şirket arasında karşılıklı sahipliği gerektirmeyen ittifak ortak bir komite tarafından yönetilecek. Bu komite Hackett ve Diess tarafından yönetilecek ve her iki şirketin de üst düzey yöneticilerini içerecek.

Ticari minibüs ve kamyonet işbirliği

Ford ve Volkswagen, Ford Transit ailesi ve Ranger'ın yanı sıra Volkswagen Transporter, Caddy ve Amarok gibi popüler modeller ile dünya genelinde güçlü ticari minibüs ve pikap hacmine sahip.

1.2 milyon araçlık pazara sahipler

Şirketlerin 2018’deki toplu hafif ticari araç hacimleri dünya çapında yaklaşık 1.2 milyon adede ulaştı ve bu, endüstrinin üretim ölçekleri olarak en yüksek işbirliğini temsil ediyor.

Önümüzdeki beş yılda, hem orta hem de ticari kamyonetler için talebin küresel olarak artması bekleniyor
. İttifak, şirketlerin, geliştirme maliyetlerini paylaşmalarını, kendi üretim kapasitelerini artırmalarını, araçlarının yeteneklerini ve rekabetçiliğini artırmalarını ve farklı marka özelliklerini korurken, maliyet verimliliği sağlamalarını sağlayacak.
  • İttifak aracılığıyla Ford, 2022 gibi erken bir zamanda piyasaya çıkması beklenen her iki şirket için de orta büyüklükte pikaplar yapacak ve inşa edecek. Ford her iki taraf için de Avrupalı müşteriler için daha büyük ticari vanlar üretmeyi ve inşa etmeyi hedefliyor.

Transporter Türkiye'de üretilecek

Alman otomobil devi Volkswagen'in Hannover fabrikasında üretilen ticari aracı Transporter'ı Ford Otosan'ın Gölcük fabrikasında üretmek istediği belirtilmiş gözler bugün gerçekleşen işbirliğine çevrilmişti. Bugün atılan imzalarla Transporter'ı Ford Otosan'ın Gölcük fabrikasında üretilmesinin de önü açılmış oldu.

#Ford
#Volkswagen
#Herbert Diess
#Jim Hackett
5 yıl önce
default-profile-img