|

İki yılda bir yapılması zorunlu

Araç muayenesi, trafikteki motorlu araçların teknik şartlara uyup uymadığının tespit edilebilmesi için belirli zaman aralıklarında yapılan işlemler bütünü. Muayene zamanı gelmiş ancak yaptırılmamış araçların tespiti halinde para cezası uygulanır. Araç trafikten men edilir ve en yakın muayene istasyonuna gönderilir. Peki araç muayene tarihinizi nasıl sorgularsınız? Plakadan araç muayene sorgulama işlemi nasıl gerçekleştirilir?

Yeni Şafak
15:24 - 12/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:34 - 12/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Plakadan araç muayene sorgulama işlemi E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilir
Plakadan araç muayene sorgulama işlemi E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilir

Öncelikle hangi araçların ne kadar süre zarfında muayene ettirilmesi gerektiğini öğrenmemiz gerekmektedir.

Hususi/Resmi Otomobiller ve Her Türlü Römorkları : İlk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir (M1G sınıfındaki hususi ya da resmi arazi taşıtları da bu grupta yer alır).

Lastik Tekerlekli Traktör (LTT) : İlk üç yaş ve sonrası her üç yılda bir muayene edilmelidir.

Diğer Motorlu Araçlar ve Her Türlü Römorkları : İlk bir yaş ve sonrası yılda bir muayene edilmelidir. (Taksi, kamyon, otobüs vb. ticari araçlar bu gruba dahildir.)

İki veya Üç Tekerlekli Araçlar ve Her Türlü Römorkları : İlk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir.

PLAKADAN ARAÇ MUAYENE SORGULAMA İŞLEMİ

Plakadan araç muayene sorgulama işlemi E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilir. Aşağıda vermiş olduğumuz bağlantı ile E-Devlet sistemine girmeli ve giriş yapmalısınız. Akabinde sizden araç plakası, trafik tescil belgesi seri numarası ve muayene rapor numarası bilgilerini girmenizin ardından sorgulama butonuna bastığınızda aracınızın ne zaman muayeneye girdiği, muayenesinin ne zaman bittiği gibi detaylı muayene bilgilerine ulaşabilirsiniz.

e-Devlet'te plakadan araç muayene sorgulama için

TÜVTÜRK'TEN MUAYENE SORGULAMA İŞLEMİ

Diğer bir sorgulama yapabileceğiniz mecra ise TÜVTÜRK internet adresi üzerinde yer alan araç muayene sorgulama bağlantısıdır. Bu sayfa sayesinde de plaka numarası ve son muayene numaranız ile beraber araç muayenesine dair bilgileri görüntüleme olanağı elde edersiniz. Şayet borcunuz varsa da yine buradan öğrenebilirsiniz.

Tüvtürk Plakadan Araç Muayene Sorgulamak İçin

MUAYENE BİLGİLERİ RUHSATTA

Bunun dışında bu tarz işlemlere gerek kalmadan muayene bilgileriniz ruhsatınızda yer almaktadır. Araç ruhsatınıza bakarak muayenenizin ne zaman son bulacağını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Bu yazımızda plakadan araç muayene sorgulama hakkında detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.

#Araç
#Muayene
#Muayene sorgulama
6 yıl önce