|

İkinci Petkim’de hedef Türkiye pazarı

Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, Türkiye'de planladıkları ikinci petrokimya yatırımını Petkim'le aynı bölgeye yapacaklarını ve mevcut altyapıdan faydalanacaklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 00:37 - 5/06/2018 الثلاثاء
Yeni Şafak
​​Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov
​​Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov

Mammadov, "Yaklaşık 2 milyar dolar seviyesindeki bu yatırım için 2019'da fizibilite çalışmalarının sonuçlarını alacağız. Petkim'in yeni yatırımını Türkiye piyasasına odaklı yapacağız. Pazarımız o kadar büyürse yurt dışına gitmeye meraklı değiliz. Bu nedenle bu ürünlerin büyük bir kısmı Türkiye'de satılacak" dedi. Bu tür yatırımlarda devlet teşviğinin büyük fark oluşturacağını söyleyen Anar Mammadov, teşvik olmasa da bu yatırımı gerçekleştirmeyi düşündüklerini ifade etti.

HAMMADDE SORUNU VAR

Mammadov, Türkiye’de şu anda çok petrokimya yatırımı olmadığını ve ülkenin ham madde sorunu bulunduğunu anlattı. Mammadov, yeni bir petrokimya yatırımının projelendirme ve inşaat süresinin ise yaklaşık 5 yıl sürebileceğini söyledi.

  • İkinci bir STAR daha doğabilir
  • Mammadov, kendilerinin de ham maddeyi Rusya, Yunanistan, Romanya’dan ithal etmek durumunda olduklarını fakat STAR Rafineri devreye girdikten sonra Petkim’in ithalatının sıfırlanacağını söyledi. Yeni petrokimya yatırımı devreye girdiğinde ise yine ithalat yapmak zorunda kalacaklarına işaret eden Mammadov, “Belki ileride yeni bir rafineri daha yapılabilir” dedi.

#PETKİM
#Anar Mammadov
٪d سنوات قبل