|

İletişimde 40’ncı yıl beratı

İletişim Uzmanı ve gazetemizin yazarı Prof. Dr. Ali Saydam’a, “İletişime Adanmış 40 Yıl” vesilesiyle İstanbul Üniversitesi tarafından berat takdim edildi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da katıldığı törende konuşan Saydam, “Daha gidecek çok yol var...” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 9/10/2018 Salı
Güncelleme: 02:30 - 9/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Ergün Yolcu - Ali Saydam - Mahmut Ak
Ergün Yolcu - Ali Saydam - Mahmut Ak

İletişim Uzmanı ve gazetemizin yazarı Ali Saydam’a, “İletişime Adanmış 40 Yıl” vesilesiyle İstanbul Üniversitesi tarafından berat takdim edildi. İstanbul Üniversitesi Rektörlük binasında dün düzenlenen törene Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile iş, sanat ve akademi dünyası temsilcileri katıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, iletişim uzmanı Ali Saydam’ı 40’ncı meslek yılı münasebetiyle tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ise gönderdiği mesajda, “Sayın Saydam’ın ülkemizde gerçekleştirdiği başarılı iletişim çalışmaları, gerek kamuda, gerekse özel sektörde bir çok iletişimciye ilham vermiş, yol göstermiştir” dedi.


HER ZAMAN FARK YARATAN BİR İSİM

Törene ev sahipliği yapan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Ali Saydam’ın 40 yıllık iş hayatında gerek akademi gerekse özel sektörde başarılı işlere imza attığını vurguladı. Ak, “Değerli iletişim uzmanı Ali Saydam, gerek üniversitede verdiği dersler aracılığıyla öğrenci yetiştirmesi, gerekse de özel sektörde gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ile her zaman fark yaratmıştır. Biz üniversite olarak insan yetiştiren herkese destek olmayı hedeflerimiz arasında görüyoruz. İletişim dünyasına 40 yıldır değerli katkılar sunan Sayın Ali Saydam’ı tebrik ediyor, nice başarılı seneler temenni ediyoruz” deye konuştu.

İLETİŞİME FELSEFİ YAKLAŞIM YAPTI

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yolcu ise “İletişim uzmanı Ali Saydam, bundan 40 yıl önce başlayan yolculuğu sırasında ülkemizin köklü kurumları için başarılı stratejik çalışmalar yürüttü. Tüm iletişim faaliyetlerinde felsefi yaklaşımları uygulamaya özen gösteren, halen Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri sektör ile sentezleyerek sunmaya çalışan Sayın Saydam’a sektöre sunduğu katkılar için tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

“İNSAN BÜYÜDÜKÇE ÖZGEÇMİŞİ KÜÇÜLÜR”

Törende konuşan Bersay İletişim Danışmanlığı Onursal Başkanı Ali Saydam mutluluğunu ifade etti. Saydam, şöyle konuştu; “Bu özel günde bizlerle bir arada olan tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Her zaman altını çizdiğim bir husus var, insan büyüdükçe özgeçmişi küçülür. O yüzden daha gidilecek çok yol var. Bu yolda sizlerle birlikte yürüdüğüm için çok mutluyum, sağ olun, var olun.” Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar ise Ali Saydam’ın iletişim alanında gerçekleştirdiği çalışmaların, kılavuz olduğunu altını çizdi.


“Ona hayranlığım hiçbir zaman değişmeyecek”

Synchronis İletişim Ajans Başkanı Christian Langer ise, “Ülkenizdeki yaşam şekline, Türkiye’nin güzel yemeklerine, müziğine ve kültürüne ve hepsinden de öte Ali Saydam’a olan hayranlığım hiç bir zaman değişmeyecek. Kardeş olduk. İletişim, futbol, finans, girişimcilik her zaman derin sohbetlerimizin konusu oldu. Anlaşmazlıklarımız da oldu, ama Türkiye ve Almanya her zaman bizim gibi iyi birer ortak oldular” sözleri ile Ali Saydam’a olan saygı ve hayranlığını dile getirdi.

  • Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Ali Murat Vural’ın moderatörülüğünde, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün ve gazeteci yazar Avni Özgürel’in katılımlarıyla “Tüm anti propagandaya rağmen Türkiye için kamu diplomasisi” başlıklı panel düzenlendi. Panelde Türkiye’nin kamu diplomasisinde yaşadığı tıkanma noktaları masaya yatırıldı.
#Ali Saydam
#Berat Albayrak
#İletişim
#Ödül
6 yıl önce