|

İlk çeyrekte 12 milyarlık halka arz

Borsa İstanbul'da yılın ilk çeyreğinde gerçekleşen 6 halka arzda tutar 3 milyar lirayı buldu. Şirketlerin toplam piyasa değeri ise 12 milyar lira oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/05/2018 Pazar
Güncelleme: 00:32 - 6/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
6 halka arzda tutar 3 milyar lirayı buldu.
6 halka arzda tutar 3 milyar lirayı buldu.

Bu halka arzlardan pay alan yatırımcı sayısı 56 bin 500 kişi olarak gerçekleşti. Yatırımcıların 15 bini halka arzlardan ilk defa pay alan, borsaya yeni gelen yatırımcılar oluşturdu. Son olarak Sermaye Piyasası Kurulu’nu, Yıldız Holding’in iki şirketi Şok Marketler ile Penta Teknoloji’nin halka arz başvurularına onay verdi. Şok, Borsa İstanbul’un halka arzı kolaylaştıran düzenlemelerinden yararlanan ilk şirket oldu.

DÜZENLEMENİN MEYVESİ

Sermayesini 360 milyon liradan 578,5 milyon liraya çıkaran Şok, ihraç edilecek 218,5 milyon lira nominal değerli paylar halka arz edecek. Şirket bu halka arzdan 2.622 milyon ila 3.146 milyon lira arasında halka arz geliri bekliyor. Şirket bünyesine girecek olan söz konusu halka arz geliri ile şirketin banka kredilerini ve bazı diğer borçlarını kapatmayı planladığı, böylelikle Şirketin finansal yapısını ve net kâr oluşturma kapasitesini güçlendireceği açıklandı.

Bu arada Beymen ve DeFacto’nun halka arzdan vazgeçtiği bildirildi. İki şirketin halka arz işlemlerini daha sonra duyurulacak bir takvimle halka arzlarının tamamlanacağı ifade edildi.

#Borsa İstanbul
#Bist
#Halka Arz
6 yıl önce