|

İlk etap ürünleri yarın teslim edilecek

Savunma Sanayii Müsteşarlığının 2,7 milyar dolar bütçeli Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında, iç bloklarının ilk etap ürünlerinin teslimatı yarın yapılacak.

Yeni Şafak
11:33 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 09:39 - 3/05/2016 Salı
AA
Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında, iç bloklarının ilk etap ürünlerinin teslimatı yarın yapılacak.
Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında, iç bloklarının ilk etap ürünlerinin teslimatı yarın yapılacak.

Gölcük Tersanesi'nde inşa edilen denizaltının iç bloklarının imalatını Savunma Teknolojileri Mühendisliği ve Ticaret AŞ altında Gürdesan Gemi Makine Sanayi tarafından gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen ilk imalat, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katılması beklenen törenle yarın saat 14.00'te teslim edilecek.



Gürdesan, Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında toplam 840 tonluk çelik bloklarının ilk etap üretimini tamamladı. Proje, Türk gemi inşasında yan sanayinin gücünü göstermesi açısından önem taşıyor.



Yeni tip denizaltıların inşa aşaması 5 blokun birleştirilmesinden oluşuyor. Bloklar ekipmanlarla donatılacak ve tüp halinde birleştirilip diğer donatımlarının yapılabilmesi için havuza kaydırılacak.



Yeni tip denizaltılar havadan bağımsız tahrik sistemine sahip olacak. Denizaltı bünyesinde bulunan hidrojen ve oksijen tanklarının tepkimesi sonucunda yakıt hücresi sistemiyle elektrik enerjisi üretilecek ve bu sistem atmosferik havaya ihtiyaç duymadan denizaltının çok daha uzun süre su altında kalmasını sağlayacak.



#Gürdesan Gemi Makine Sanayi
#Savunma Sanayii Müsteşarlığı
#Yeni Tip Denizaltı Projesi
8 yıl önce