|

İmar barışı mağduriyet oluşturmasın

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, "Kamunun vatandaşla el sıkışmasını ve barış sağlanmasını son derece olumlu buluyoruz. Ancak bu düzenlemenin işini doğru yapan müteahhitleri ve vatandaşları mağdur etmemesini de çok önemsiyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:16 - 7/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Gayrimenkul sektörü temsilcileri, tek maddelik imar düzenlemesinin doğru bir karar olduğunu düşünüyor.
Gayrimenkul sektörü temsilcileri, tek maddelik imar düzenlemesinin doğru bir karar olduğunu düşünüyor.

TBMM'ye sevk edilen yasa tasarısı içinde yer alan imar barışı düzenlemesine ilişkin sorularını yanıtlayan gayrimenkul sektörü temsilcileri, tek maddelik imar düzenlemesinin doğru bir karar olduğunu düşünüyor. Yenigün, imar barışı düzenlemesinin Bakanlar Kurulu'ndan geçerek TBMM'ye sevk edildiğini aktararak, "TMB olarak, kamunun vatandaşla el sıkışmasını ve barış sağlanmasını son derece olumlu buluyoruz. Ancak bu düzenlemenin işini doğru yapan müteahhitleri ve vatandaşları mağdur etmemesini de çok önemsiyoruz" diye konuştu.

TARİHİ DOKULARA UYGUN BİR DİKEY YAPILAŞMA GEREKLİ

2015 yılında yayınladıkları "İnşaat Sektörü Bildirgesi"nde şehirleşme, imar uygulamaları ve kentsel dönüşüm konusundaki görüşlerini çok net biçimde ortaya koyduklarını dile getiren Yenigün, şunları kaydetti: "Bildirgemiz hükümet tarafından da tümüyle desteklenmişti. Orada da vurguladığımız gibi, Türkiye'de şehirleşme oranının sürekli arttığı dikkate alınarak, yarının ihtiyaçlarını göz önüne alan, daha iyi tasarlanmış, çevre, sağlık, eğitim, ulaşım, spor ve idari altyapıları ile yaşanabilir şehirler hedeflenmeli. Bu çerçevede, imar mevzuatı yeni baştan ele alınmalı, dikey yapılaşma tercihleri; tarihi ve çevresel doku gözetilerek değerlendirilmeli."

#Mithat Yenigün
#​​Türkiye
6 yıl önce