İmar barışında 1 günde 100 bin başvuru

Yeni Şafak, Haber Merkezi
04:00, 11/06/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
İmar barışında 1 günde 100 bin başvuru
100 bin kişiyi ilgilendiren Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk kazma dün vuruldu

İmar Barışı için başvurular önceki gün alınmaya başlandı. Cuma günkü yoğunluğa dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir günde başvuran kişi sayısının 100 bini geçtiğini açıkladı. İstanbul Beyoğlu’ndaki 9 milyar liralık kentsel dönüşümün Özhaseki, deprem gerçeğinin unutulmamasını istedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘İmar Barışı’ düzenlemesinden ilk gün 100 bin kişinin başvurduğunu açıkladı.

Sarıyer AK Parti İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği "Sarıyer İmar Barışı Anlatımı" programında konuşan Özhaseki, Kentsel Dönüşüm ve Yapı Kayıt Belgesi hakkında bilgi verdi. İstanbul’un deprem bölgesinde olduğunu ve ciddi bir riskle karşı karşıya olduğunu belirten Bakan Özhaseki, sağlıksız yapılardan kurtulmak gerektiğini vurguladı.

ÇÖZÜM GEREKİYORDU

Özhaseki, Şehircilik Şurası düzenlediklerini ve şurada aldıkları karar çerçevesinde yerinden dönüşüme önem verdiklerini söyledi. Sarıyer gezildiğinde, Yapı Kayıt Belgesi Yasası'na neden ihtiyaç duyulduğunun görüleceğini anlatan Özhaseki, "Şunu bilin ki ülke genelinde 26 milyon 358 bin bağımsız birim var. Ev, dükkan, iş yeri, fabrika vesaire. Bunun ne kadarı imara aykırı? Dün Başbakanımız İzmir'de açıkladı, yüzde 62. İstanbul'da daha fazladır diye tahmin ediyorum. Eğer 80 milyonluk ülkenin 60 milyonu ihtilaflıysa, mahkemelikse, yıkım tehditleriyle karşı karşıyaysa çözüm bulmak gerekmiyor mu buna? Bunlara çözüm bulmak için vardır, siyaset kurumu" ifadelerini kullandı.İmar Barışı Yasası’ndan yararlanmak için önceki gün resmi başvuruların başladığını hatırlatan Özhaseki, "Dün itibarıyla bu işten istifade etmek için sitemize giren kayıt belgesi doldurmaya başlayan insan sayısı 100 bini geçmiştir. Demek ki milletimiz bunu bekliyormuş, çok doğru bir iş yapmışız. Herkese hayırlı olsun" şeklinde konuştu.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/06/11/12/11/resized_ebdaf-8b42112edekupe.jpg

OKMEYDANI'NA İLK KAZMA

Bu arada; Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan ve 100 bin kişiyi ilgilendiren Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk kazma dün vuruldu. 9 milyar liralık dönüşüm projesine başlama töreninde konuşan Özhaseki deprem gerçeğine dikkat çekti. Özhaseki, “Bu toprakların altı biraz hareketli. Deprem olunca üzülüyoruz içimiz yanıyor ama sonra unutuyoruz. Biz son yüzyıl içerisinde bu kadar deprem yaşadıysak bizim önümüze bakmamız lazım” dedi. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım da katıldı.

  • Depreme hazırlıklı olmalıyız
  • Kentsel dönüşümün depreme karşı büyük önem taşıdığına dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bu konuda çalışmaları hızla sürdürdüklerini kaydetti. Özhaseki, “Deprem olunca kader diyoruz, emin olun değil. Kamu burada elini taşın altına sokacak ki vatandaşımız evinde rahatça oturabilsin. Önümüzdeki 15 sene içinde tüm Türkiye’de tamamiyle yılda 500 bin bağımsız birim olmak üzere 200-250 bini İstanbul’da diğer kalan kısım Anadolu’da ne kadar depreme dayanıksız yapı varsa kimliği, kişiliği olmayan bina varsa yıkmak ve yeniden yapmak istiyoruz" diye konuştu.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026