|

İmar barışında 1 günde 100 bin başvuru

İmar Barışı için başvurular önceki gün alınmaya başlandı. Cuma günkü yoğunluğa dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir günde başvuran kişi sayısının 100 bini geçtiğini açıkladı. İstanbul Beyoğlu’ndaki 9 milyar liralık kentsel dönüşümün Özhaseki, deprem gerçeğinin unutulmamasını istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:12 - 11/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
100 bin kişiyi ilgilendiren Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk kazma dün vuruldu
100 bin kişiyi ilgilendiren Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk kazma dün vuruldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘İmar Barışı’ düzenlemesinden ilk gün 100 bin kişinin başvurduğunu açıkladı.

Sarıyer AK Parti İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği "Sarıyer İmar Barışı Anlatımı" programında konuşan Özhaseki, Kentsel Dönüşüm ve Yapı Kayıt Belgesi hakkında bilgi verdi. İstanbul’un deprem bölgesinde olduğunu ve ciddi bir riskle karşı karşıya olduğunu belirten Bakan Özhaseki, sağlıksız yapılardan kurtulmak gerektiğini vurguladı.

ÇÖZÜM GEREKİYORDU

Özhaseki, Şehircilik Şurası düzenlediklerini ve şurada aldıkları karar çerçevesinde yerinden dönüşüme önem verdiklerini söyledi. Sarıyer gezildiğinde, Yapı Kayıt Belgesi Yasası'na neden ihtiyaç duyulduğunun görüleceğini anlatan Özhaseki, "Şunu bilin ki ülke genelinde 26 milyon 358 bin bağımsız birim var. Ev, dükkan, iş yeri, fabrika vesaire. Bunun ne kadarı imara aykırı? Dün Başbakanımız İzmir'de açıkladı, yüzde 62. İstanbul'da daha fazladır diye tahmin ediyorum. Eğer 80 milyonluk ülkenin 60 milyonu ihtilaflıysa, mahkemelikse, yıkım tehditleriyle karşı karşıyaysa çözüm bulmak gerekmiyor mu buna? Bunlara çözüm bulmak için vardır, siyaset kurumu" ifadelerini kullandı.İmar Barışı Yasası’ndan yararlanmak için önceki gün resmi başvuruların başladığını hatırlatan Özhaseki, "Dün itibarıyla bu işten istifade etmek için sitemize giren kayıt belgesi doldurmaya başlayan insan sayısı 100 bini geçmiştir. Demek ki milletimiz bunu bekliyormuş, çok doğru bir iş yapmışız. Herkese hayırlı olsun" şeklinde konuştu.


OKMEYDANI'NA İLK KAZMA

Bu arada; Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan ve 100 bin kişiyi ilgilendiren Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk kazma dün vuruldu. 9 milyar liralık dönüşüm projesine başlama töreninde konuşan Özhaseki deprem gerçeğine dikkat çekti. Özhaseki, “Bu toprakların altı biraz hareketli. Deprem olunca üzülüyoruz içimiz yanıyor ama sonra unutuyoruz. Biz son yüzyıl içerisinde bu kadar deprem yaşadıysak bizim önümüze bakmamız lazım” dedi. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım da katıldı.

  • Depreme hazırlıklı olmalıyız
  • Kentsel dönüşümün depreme karşı büyük önem taşıdığına dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bu konuda çalışmaları hızla sürdürdüklerini kaydetti. Özhaseki, “Deprem olunca kader diyoruz, emin olun değil. Kamu burada elini taşın altına sokacak ki vatandaşımız evinde rahatça oturabilsin. Önümüzdeki 15 sene içinde tüm Türkiye’de tamamiyle yılda 500 bin bağımsız birim olmak üzere 200-250 bini İstanbul’da diğer kalan kısım Anadolu’da ne kadar depreme dayanıksız yapı varsa kimliği, kişiliği olmayan bina varsa yıkmak ve yeniden yapmak istiyoruz" diye konuştu.
#Mehmet Özhaseki
#AK Parti
#Bayram Şenocak
#İsmet Yıldırım
6 yıl önce