|

İmarda barış eli altı ay daha çekilmemeli

İmar Barışı’nda 13 milyon potansiyel müracaatın henüz 6 milyonunun gerçekleştiğine dikkat çeken İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Kalan 7 milyona ulaşmak için devlet imarda barış elini 6 ay daha çekmemeli. KDV ve harç indirimleri devam etmeli” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 27/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 19:46 - 26/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Şekib Avdagiç
Şekib Avdagiç

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un İmar Barışı’nda süreyi uzatabileceklerine yönelik verdiği sinyal sektörde karşılık buldu. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İmar Barışı’nda 31 Ekim’de sona erecek başvuru sürecinin 6 ay uzatılmasının çok doğru olacağını söyledi. Avdagiç, “İmar Barışı’nda 13 milyon potansiyel müracaatın henüz 6 milyonu gerçekleşti. Başvuru süresini uzatırsak, hem şimdiye kadar ödenen 5 milyar liralık başvuru bedeli ikiye katlanır, hem de devlet babanın şefkat eli bir sebeple başvurmamış vatandaşa da uzanmış olur” dedi.

TiCARİLERDE TALEP YÜKSEK

Avdagiç, İmar Barışı’nda 31 Aralık olan son ödeme süresinin de gözden geçirilmesinin yararlı olacağını kaydett. Avdagiç, “Bilhassa ticari binalarda İmar Barışı’na başvuru tutarları daha yüksek. Yaşadığımız süreç de göz önünde bulundurularak, sanayi üretimi yapılan yerler ve ticari binalarda İmar Barışı’nda taksitlendirme ve ödeme kolaylığına ihtiyaç var. Bu, başvuruları da artıracaktır” diye konuştu.

  • İndirimler sürsün
  • Avdagiç, İmar Barışı’nın yanı sıra konut ve işyeri satışında KDV ve tapu harcı indirimlerinin de devam etmesini istedi. İşyerleri ve 150 metrekareden büyük konutlarda yüzde 8’e indirilen KDV, 1 Kasım’da yeniden yüzde 18’e çıkacak. Yine yüzde 4’ten yüzde 3 oranına çekilen tapu harcı avantajı da tekrar yüzde 4’e çıkacak.
#İmar
#İmar Barışı
#Şekib Avdagiç
5 yıl önce