|

İmarda barış için sayılı gün kaldı

İmar barışında son viraja girildi. Yaklaşık 14 milyon yapıyı ilgilendiren barışta bugüne kadar başvuru sayısı 9 milyona yaklaştı. Barıştan yararlanmak isteyenler için son başvuru tarihi 31 Aralık.

Haber Merkezi
04:00 - 4/12/2018 Salı
Güncelleme: 00:51 - 4/12/2018 Salı
Yeni Şafak
İmar barışına 8 Haziran'da başlayan başvurular, 31 Aralık'a kadar yapılabilecek.
İmar barışına 8 Haziran'da başlayan başvurular, 31 Aralık'a kadar yapılabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedefiyle hayata geçen imar barışına 8 Haziran'da başlayan başvurular, 31 Aralık'a kadar yapılabilecek. İmar barışı 14 milyona yakın yapıyı kapsıyor. Bugüne kadar yaklaşık 9 milyon başvurunun yapıldığı barışta uzmanlar barışmak için son günün beklenmemesini tavsiye ediyor. Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Ali Yüksel, “Ulaşılan rakam çok iyi. Son bir ayda 10 milyon aşılabilir. Yapı Kayıt Belgesi için hala başvurmamış olanlar varsa acele etmeli, herhangi bir olumsuzluk ihtimaline karşın başvuruyu son günlere bırakmamalı” dedi.

Orta direk başvuruda önde

İmar barışına en hızlı başvuranların orta direk olduğunu belirten Yüksel şu bilgileri verdi: “Yapı Kayıt Belgesi'ne serbest meslek mensupları ile orta derecede yüksek maaş alan kesim en hızlı başvuranlar oldu. Bunlara orta direk diyebiliriz. Bu kesim böyle bir barışın her zaman gelmeyeceğini en iyi algılayan kesim oldu. Diğerlerini başvuruya yönlendiren teşvik eden kesim de genelde bunlar. Bu kesim aynı zamanda çok malikli sitelerde de yönetici oluyor genelde. Villa ve lüks bina ile hazine veya kıyı alanlardaki yapıların sahipleri de uygulamaya en hızlı başvuranlardan.”

#İmar
#İmar Barışı
5 yıl önce