|

İngiltere'den AB'ne serbest ticaret anlaşması resti

İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, Brexit sonrası Avrupa Birliği ile "kapsamlı bir ticaret anlaşması" yapılamazsa, ülkenin rekabet gücünü korumak için başka yollar bulmak zorunda kalacaklarını açıkladı.

Yeni Şafak
11:08 - 19/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:12 - 19/01/2017 Perşembe
Reuters

İsviçre'nin Davos kasabasında devam eden Dünya Ekonomik Forumu toplantısında bugün konuşan Hammond, İngiltere'deki vergi sisteminin rekabetçi olduğunu ve aşırı bir deregülasyona yer olmadığını söyledi.



Hammond, "Rekabetçiliğimizi korumak zorundayız. Bunun en iyi yolu en yakın komşularımız olan Avrupa Birliği ile kapsamlı bir ticaret ilişkimiz olmasıdır" dedi.



"Ancak bunu sağlayamazsak, o zaman rekabetçiliğimizi sürdürmek için başka yollar bulmak zorundayız. Çünkü hükümetimizin birinci görevi halkımızın yaşam standartlarını sürdürmelerini sağlamaktır."



Gümrük birliği ve gümrüksüz ticaret konularındaki tüm seçenekleri incelemek istediklerini söyleyen Hammond, Brexit'in hayata geçmesinden sonra mümkün olan en sorunsuz sınır sistemini sürdürmek istediklerini belirtti.



Hammond, İngiltere'nin güçlü kurumlarına olan yüksek güvenden dolayı, ülkesi için sağlam bir yatırımcı güveninin bulunduğunu söyledi.





#İngiltere
#AB
#İsviçre
#Davos
#Serbest ticaret anlaşması
7 yıl önce