|

İnsan odaklı proje BM’de tanıtıldı

Türkiye’yi temsilen Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı forumuna katılan Turkcell, insan odaklı projelerini tanıttı. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, barışın tesisi için yaşama hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 24/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:38 - 24/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Foruma katılan Turkcell, insan odaklı projelerini tanıttı.
Foruma katılan Turkcell, insan odaklı projelerini tanıttı.

Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Global Forumu bu yıl 8.kez gerçekleştirildi. 19-20 Kasım 2018 tarihlerinde Birleşmiş Milletler'in New York'taki Genel Merkezinde gerçekleştirilen foruma Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı.

Türkiye'yi temsilen etkinliğe katılan tek özel sektör temsilcisi olarak Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça da forum kapsamında bir konuşma gerçekleştirdi. Akça, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı'nın kurucularından biri olduğunu belirterek barışın tesisi için en önemli noktanın tüm insanların yaşam hakkına saygı göstermek olduğunu belirtti.

FIRSAT EŞİTLİĞİNE ÖNEM VERİYOR

Türkiye'nin insani yardıma dünyada en yüksek bütçe ayıran ülke olduğunu belirten Akça, “Turkcell de bu ülkeye yakışan işler yapmak için çalışıyor. İlkokuldan doktoraya eğitimin her alanında yer alıyoruz ve destek veriyoruz. Öğrenci bursları, okul inşaatları, üniversite iş birlikleriyle gelirlerimizin yüzde birini toplumsal fayda odaklı projelere ayırıyoruz. Okullarda teknoloji sınıfları açıyoruz, Suriyeli misafirlerimize teknolojik altyapımız ve dijital servislerimizle hizmet veriyoruz, girişimciliği destekliyoruz. Toplumdaki dezavantajlı gruplara fırsat eşitliği yaratmak adına da önemli projeler yürütüyoruz” dedi.

  • Özel sektör iyiliği
    kurumsallaştırmalı
  • Özel sektör tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerinde başarının sırrını 'iyiliği kurumsallaştırmak' olarak özetleyen Akça özel sektör temsilcilerine büyük görevler düştüğünü söyledi. Şirket olarak ‘iyiliği kurumsallaştırmak’ adına Turkcell Vakfı’nı kurduklarına dikkat çeken Akça, “Turkcell markasının gücünü ve güvenini de arkasına alan Turkcell Vakfı ile hem ülkemize, hem de tüm insanlığa hizmet etmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
#BM
#Turkcell
5 yıl önce