|

İnsha Avrupa yoluna düştü

Albaraka Türk 'İnsha' ile İslami bankacılığı Avrupa'ya taşıyacak. Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, "İnsha'yı Ramazan Bayramı'ndan sonra devreye alacağız. İnsha, ilk başta cari hesap ve para transferleriyle başlayacak. Gurbetçilerimiz Türkiye'ye çok uygun şartlarda para transferi yapabilecek" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/06/2018 Pazar
Güncelleme: 01:44 - 17/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Albaraka Türk 'İnsha' ile İslami bankacılığı Avrupa'ya taşıyor.
Albaraka Türk 'İnsha' ile İslami bankacılığı Avrupa'ya taşıyor.

Avrupa’daki gurbetçilerimiz başta olmak üzere tüm Müslümanların bankacılık işlemleri daha kolay gerçekleşecek. Türkiye'nin ilk katılım bankası Albaraka Türk, İslami ve dijital banka uygulaması ‘İnsha’yı Ramazan Bayramı'nın ardından Avrupa'daki Müslümanların hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, yaptığı açıklamada, Avrupa'da ciddi bir genç Müslüman nüfus olduğunu ancak bu kitleye hitap eden kapsamlı bir İslami bankacılık modelinin bulunmadığını söyledi.

İLK DURAK ALMANYA

Avrupa’daki Müslümanları ‘İnsha’ ile İslami bankacılıkla tanıştıracaklarını belirten Utku, “İnsha ile tamamen İslami ve dijital bankacılığa Almanya’da başlayacağız ve bütün Avrupa’ya yaymayı planlıyoruz” dedi. Söz konusu dijital bankanın reklam çalışmalarına yakın zamanda başlanacağını dile getiren Utku, “Almanya’da başta Türkler olmak üzere Araplara ve diğer Müslüman halklara hizmet sunuyor olacağız” diye konuştu.

İnsha'yı Ramazan Bayramı'ndan sonra devreye alacaklarını belirten Utku, şöyle devam etti:"İnsha, ilk başta cari hesap ve para transferleriyle başlayacak. Özellikle Türkiye'ye yönelik çok uygun şartlarda para transferi yapabilecek gurbetçilerimiz. Para transferinde şu anda ciddi maliyetler var. Zaman içinde tasarruf hesapları veya tüketici kredileri konusunda da işlemlerimiz hayata geçecek.” Herhangi bir şube açılmayacak. Bütün işlemler mobil olarak internet üzerinden yapılacak.

KATILIM SEKTÖRÜ YÜZDE 15 BÜYÜR

Müşterinin hesap açmasından tutun da kredi talebine kadar her şey mobil olarak internet üzerinden yapılıyor olacak" diye konuştu. Utku, Türkiye'de 35 yıllık geçmişi olan katılım bankacılığının bu sene yüzde 15 büyümesini beklediklerini aktardı. Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılımın zorunlu hale getirilmesinin ardından kullanıcıların birikimlerini faizli ya da faizsiz değerlendirebildiklerini hatırlatan Utku, vatandaşların yüzde 60'ının faizsiz katılımı tercih ettiğini söyledi.

Utku, "Bu da katılım bankacılığı açısından ciddi bir oran ve potansiyeli ortaya koyuyor. İnşallah bu potansiyeli zaman içinde hep birlikte değerlendiriyor olacağız" dedi.

  • Türk lirası hak ettiği yere gelecek
  • Utku, döviz kurlarındaki hareketliliğe değinirken de Türkiye’nin ekonomik parametrelerine bakıldığında dövizi aşağı ya da yukarı doğru hareketlendirecek ciddi bir değişim görülmediğini, buna rağmen döviz kurlarının yükseldiğini söyledi. Türkiye ekonomisinin son birkaç yıldır ülkede ve dünyada yaşanan konjonktürel ve iktisadi gelişmelere rağmen tahminlerin ötesinde büyüyebildiğini, kendini geliştirebildiğini vurgulayan Utku, “Türkiye bu kadar badireler atlatmışken şimdi hiçbir şeyin olmadığı dönemde dövizdeki böyle hareketlilikler, tabiatıyla tamamen beklenti ve güvenle alakalı bir süreç. Seçim sonrası bu sürecin tersine döneceğini ve Türk lirasının hak ettiği yere geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.
#Melikşah Utku
#İnsha
#Avrupa
6 yıl önce