|

Irak’a 5 milyar $'lık Türkiye yardımı

Kuveyt, Irak’ın Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı’na ev sahipliği yapıyor. Pazartesi günü başlayan konferansa 2 bine yakın yatırımcı firmalardan temsilci katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:42 - 15/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak’ın yeniden yapılandırılması için 5 milyar yardım teklifinde bulunulduğunu duyurdu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak’ın yeniden yapılandırılması için 5 milyar yardım teklifinde bulunulduğunu duyurdu.

Konferansta Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil etti. Bakan Çavuşoğlu, Irak’ın yeniden yapılandırılması için 5 milyar dolar kredi kolaylığı sağlanacağını duyurdu. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Çavuşoğlu, “Komşusu, dostu ve güvenilir bir ortağı olarak Iraklı kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Türkiye, söz konusu yardımı düşük faizli kredi ve yatırımlar yoluyla yapmayı planlıyor.

TÜRK FİRMALARINDAN 25 MİLYAR DOLARLIK PROJE

Konferans hakkında yaptığı değerlendirmede Irak’ın DEAŞ teröründen temizlenmesi ve yeniden inşası için gereken adımların atılacağına dikkati çeken Çavuşoğlu, “Irak’a 2004’ten bu yana 500 milyon dolar civarında insani ve kalkınma yardımı yaptık. Firmalarımızın üstlendiği proje miktarı ve tamamladığı projelerin değeri ise 25 milyar dolar civarında" diye konuştu.

Irak, ülkede yeniden yapılanmanın 88 milyar dolara mal olacağını açıklamıştı.

#Türkiye
#Irak
#Yardım
6 yıl önce