|

İran'da Türk Ticaret Merkezi kuruluyor

İran’a ihracat atağı başlatan TİM, başkent Tahran’da 4 bin metrekarelik dev bir ticaret merkezi kuruyor. Binada farklı sektörlerden 60 firmanın bulunacağını söyleyen Başkan Büyükekşi, “Sırada Dubai var” dedi.

Yeni Şafak
12:28 - 7/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:36 - 7/04/2016 Perşembe
Diğer
Fotoğraf: Sabah
Fotoğraf: Sabah

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Batı'nın yaptırımları kaldırma kararı aldığı İran'da Türk

Ticaret

Merkezi

kuruyor. Uzun zamandır

Tahran

'da yer arayışında olan TİM, Sabah'ta yer alan habere göre 4 bin metrekarelik bağımsız bir binayı 5 yıllığına kiraladı. Ambargonun kalkmasıyla birlikte 40 milyar dolarlık ithalat potansiyeline sahip olan İran'daki merkezin 2 ayda faaliyete geçirilmesi hedefleniyor.



TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu konuda gerekli işlemlerin sürdüğünü belirtti. Hazır giyim, ev tekstili, deri ürünleri, ayakkabı, iklimlendirme ve otomotiv sektörlerinden 60 şirketin yer alacağı ticaret merkezi için başvuruların beklenenin üzerinde olduğunu açıklayan Büyükekşi, "THY, Ziraat Bankası ve Halk Bankası'na da yer tahsis edebiliriz. Ancak merkez şu anki konumu itibarıyla showroom, ofis niteliği taşıyor. THY ya da bankaların işlem yapabilmesi için binada ticaret yapılması konusunda izin alınması gerekiyor. Çalışmalarımız sürüyor" dedi.



Büyük fırsat sunuyor


Büyükekşi, Tahran'daki ticaret merkezinin yurt dışında atak yapmak isteyen firmalar için büyük fırsat olduğunu söyledi. Burada firmaların bir yıl boyunca ürünlerini sergileyip, ikili ilişkiler geliştirebileceklerinin altını çizen Büyükekşi, "Devlet desteğiyle firmaların önü açılacak. Firmalar müşterileriyle daha yakından iletişim kurabilecek" diye konuştu.



İkinci sırada Dubai var


Türk Ticaret Merkezleri'nin dünyadaki önemli noktalarda büyüyeceğini açıklayan Büyükekşi, "Sırada Dubai, ABD, Çin, Japonya ve Avrupa ülkeleri var. Dubai'de bir bina ile ilgili opsiyonlu anlaştık. ABD'de 3-4 yerde, Çin'de ise Şangay ve Guangzhou'da açacağız" diye konuştu.

#İran
#Tahran
#Türk
#ticaret
#merkezi
#TTM
#ihracat
8 yıl önce