|

'İran’la iş birliğimiz devam edecek'

İran'ın başkenti Tahranda resmi temaslarda bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İran İletişim ve Bilgi Teknolojisi Bakanı Mahmud Vaizi ile görüştü. Bakan Arslan "Özellikle ICT (Bilgi ve İletişim teknolojileri) konusu dünyada yeni bir konu olmakla birlikte çok hızla büyümekte ve dünyanın geleceği ICT üzerine şekillenmekte. İşbirliğimiz bu konuda da artarak devam edecek, bu hem ülkemiz hem coğrafyamız adına faydalı olacaktır" dedi.

Yeni Şafak
11:29 - 13/12/2016 Salı
Güncelleme: 11:33 - 13/12/2016 Salı
DHA
İran'ın başkenti Tahranda resmi temaslarda bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İran İletişim ve Bilgi Teknolojisi Bakanı Mahmud Vaizi ile görüştü.
İran'ın başkenti Tahranda resmi temaslarda bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İran İletişim ve Bilgi Teknolojisi Bakanı Mahmud Vaizi ile görüştü.

Heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Bakan Arslan iki ülkenin ilişkilerini geliştirmenin Türkiye ve İrana ve bölgeye fayda sağlayacağını düşündüğünü belirterek, "Özellikle ICT (Bilgi ve İletişim teknolojileri) konusu dünyada yeni bir konu olmakla birlikte çok hızla büyümekte ve dünyanın geleceği ICT üzerine şekillenmekte. İşbirliğimiz bu konuda da artarak devam edecek, bu hem ülkemiz hem coğrafyamız adına faydalı olacaktır" dedi.



Bakan Arslan sözlerine şöyle devam etti: "Yol ve Şehircilik Bakanıyla da görüşmeler yapacağız, eminin Cihangiri Türkiyeye gelmeden önce güzel gelişmeler sağlayacağız. O ziyarette de inşallah nihai noktayı koymuş olacağız. Değerli Bakanımıza tekrar teşekkür ediyorum hem Türkiye ve İran olarak iki ülkenin dostluğunun ve geliştirilmesi adına, hem de bu sektörde dünya çapındaki uygulamalarda yaptığımız iş birliklerine verdikleri destekler adına teşekkür ediyorum. İki bakan olarak bizi çok sık bir arada görürseniz şaşırmayın. Yapılacak çok iş var."



Ruhani'nin başyardımcısı haftaya Türkiye'ye geliyor


Ortak basın toplantısında söz alan İran İletişim ve Bilgi Teknolojisi Bakanı Mahmud Vaizi, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri'nin, Başbakan Binalı Yıldırım'ın daveti üzerine resmi temaslarda bulunmak için haftaya Türkiyeye geleceğini ifade etti.



Vaizi, Bakan Arslanın Tahran ziyareti kapsamında Cihangiri'nin Ankara'da yapacağı görüşmelerin ön hazırlığının ele alındığını kaydetti.





#İran
#Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı
#Ahmet Arslan
7 yıl önce