|

İş dünyası reform bekliyor

İş dünyası, seçimden sonra reformlara odaklanılmasını bekliyor. Türk iş dünyası temsilcileri, 31 Mart’tan sonraki seçimsiz 4,5 yılın YEP çerçevesinde planlanan tüm ekonomik reformların adım adım hayata geçeceği ve stratejik önemi yüksek bir dönem olacağı görüşünde.

Haber Merkezi
04:00 - 27/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 00:16 - 27/03/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İş dünyası temsilcileri, 31 Mart'taki yerel seçimlerin ardından başlayacak 4,5 yıllık seçimsiz sürecin reformların hayata geçirilmesi için çok önemli bir dönem olacağını, söz konusu reformlar sayesinde Türk ekonomisinin büyüme ivmesini sürdüreceğini ve kırılganlıktan uzaklaşacağını belirtiyor.


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Türkiye'nin, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından siyasi istikrar gücüyle ekonomi alanındaki yapısal reformların da hızlanacağı son derece önemli bir dönüşüm süreci yaşayacağını, bu dönemin, ekonomi yönetiminin ortaya koyduğu gelecek vizyonu ışığında ve Yeni Ekonomi Programı (YEP) çerçevesinde planlanan tüm ekonomik reformların adım adım hayata geçeceği stratejik önemi yüksek bir süreç olacağını vurguladı.

UZUN VADELİ GÜVEN DÖNEMİ


İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da 31 Mart'taki seçimlerin ardından kendilerini uzun bir seçimsiz dönemin beklediğini ifade etti. Bahçıvan, çok değerli olan bu dönemin de ülke ekonomisinin temel sorunlarına kalıcı çözümler üretilecek bir süreç olarak kullanılması gerektiğini, sanayiciler olarak bu ortamın kendilerine uzun vadeli bir katkı sağlayacağını, üretim, teknoloji, eğitim odaklı, bütüncül, özellikle bir yapısal dönüşüm dönemi olarak değerlendirileceğini ümit ettiklerini söyledi.

YERLİ ÜRETİCİYE DESTEK MESAJI


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın reformist bir irade ortaya koymasının, iş dünyasının ümidi ve beklentisinin realize olması demek olduğunu söyledi. Yapısal reformların, yerli ve milli üretim ile yerli teknoloji ve buluşları hızlandıracak, sanayiyi güçlendirecek, ihracatı artıracak nitelikte olması gerektiğini vurgulayan Avdagiç, hükümetin yapısal reformları yaparken, iş dünyasına, yerli üretime karşı pozitif ayrımcılık yapması, onu himaye ederek geliştirmesi gerektiğini kaydetti.

  • SÖZLERİN TUTULMASI ÖNEMLİ
  • Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, 31 Mart sonrası için de ekonomideki sorunların çözülmesi ve büyümenin sürdürülmesi için istikrarın devam etmesinin önemine işaret ederek, Erdoğan’ın 31 Mart sonrasına ilişkin sözlerini çok önemsediklerini söyledi. Aydın, hükümetin kesintisiz icraat dönemindeki savunma sanayi, yerli otomobil, Kanal İstanbul ve şehir hastaneleri gibi projelerinin, sektörlere canlanma getireceği, bunların yanı sıra yerli üretimi ve ihracatı artıracak politikalara ağırlık verileceğinin anlaşıldığını söyledi.
#YEP
#İş dünyası
#DEİK
#Nail Olpak
#İSO
#Erdal Bahçıvan
#İTO
#Şekib Avdagiç
5 yıl önce