|

İş dünyasında kaynak sevinci

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı destek paketi sevinçle karşılandı. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, 350 bin işletmeye 22 milyar lira kaynak, işverene sağlanan SGK prim desteği ve kredi kartı borcuna taksit imkanı sağlanmasının 2019’a ekonomide güçlü bir başlangıç olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 9/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 01:41 - 9/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Şekib Avdagiç
Şekib Avdagiç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı destek paketi, iş dünyası ve kredi kartı borcu bulunanlar tarafından sevinçle karşılandı. Tedbirlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Kredi kart borcuna taksit tüketiciye nefes, 22 milyar lira kredi 350 bin işletmeye kaynak, SGK prim desteği istihdama güç... Bunların hepsi ise 2019’a ekonomide güçlü bir başlangıç demektir” dedi.

EKONOMİYİ HIZLANDIRIR

Biriken kredi kartı borcunu taksitlendiren tüketicinin büyük bir moral bulmasının yanı sıra bunun bereketinin üretime de yansıyacağını ve piyasalar hareketleneceğini ifade eden Avdagiç, “İş dünyası olarak önce sosyal sebeple, sonra ekonomiyi hızlandıracak olması yönüyle, tüketicinin alım gücünü artıracak her türlü tedbirin yanındayız. Çünkü tüketim olmadan ne üretimimiz olur ne de moralimiz... Bu bütüncül paket için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve ekonomi yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi.

  • Detayları Ziraat açıkladı
  • Ziraat Bankası da kredi kartı borcu bulunanlara yönelik müjdenin detaylarını verdi. Yazılı açıklamasında, şu detaylara yer verildi: “Birleştiren İhtiyaç Kredisi; kredi kartlarına uygulanan aylık faiz oranlarından çok daha uygun şartlar ile 24 aya kadar aylık yüzde 1,10 ve 60 aya kadar aylık yüzde 1,20 faiz oranlarıyla müşterilerimize sunulmaktadır. 31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla nakit avans kullanılması veya kredi kartı harcaması nedeniyle kart borcu ödeme güçlüğü yaşayan veya gecikmede olan vatandaşlarımızın üzerindeki anapara ve faiz yükü Birleştiren İhtiyaç Kredisi ile azaltılarak uygun vade seçenekleri ile kredi kartı borçları ödenebilir hale getirilecektir.”
#Destek Paketi
#İTO
#Şekib Avdagiç
5 yıl önce