|

‘İşim gücüm budur benim’

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, iş hayatında 45 yıla yaklaşan deneyim ve birikimlerini yazıya döküp kitaplaştırdı.

Haber Merkezi
04:00 - 16/09/2018 Pazar
Güncelleme: 02:27 - 16/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı
​Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı

Bülent Eczacıbaşı’nın ülkemiz ve dünyamız için önem taşıyan, iş insanlarının çözümüne katkıda bulunabileceği çeşitli sorunları ele almak ve ilgili herkesi, çıkış yollarını birlikte düşünmeye davet etmek amacıyla yazdığı kitabında, “İş insanı kimdir, ne iş yapar? Değişen dünyada yeni sorumlulukları nelerdir” sorularına cevap aranıyor.

BU KİTAP 45 YILLIK BİRİKİMİN SONUCU

Bir iş insanının 45 yıllık deneyimlerinden yararlanarak hazırlanan kitap, özellikle gençlere yeni bakış açıları kazandırmayı hedefliyor. İstanbul’da düzenlenen tanıtım gecesinde konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı; ülkemiz ve dünyamız için önem taşıyan, iş insanlarının çözümüne katkıda bulunabileceği çeşitli sorunları ele almak ve ilgili herkesi, çıkış yollarını birlikte düşünmeye davet etmek için kitabı yazdığını ifade etti.

GENÇLERE YOL GÖSTERİRSE BENDEN MUTLUSU OLMAZ

Eczacıbaşı, “Nejat Eczacıbaşı gibi iş dünyamızın kurucu liderleri, her zaman ‘bir şey yapmak lazım’ diyen, ülke sorunlarıyla yaşayan insanlardı. Bu kitabı, biraz da onları anmak için yazdım. Tabii en önemlisi, bu kitap özellikle iş yaşamında başarılı olmak isteyen gençler için yazıldı. Buradaki tartışmalar, onlara yeni bakış açıları kazandırabilirse, ne mutlu bana, ne mutlu bizlere” dedi. Eczacıbaşı kitapta, her konunun uzmanlarıyla gerçekleştirdiği söyleşilerden hareketle, bugüne ve yarına ilişkin görüşlerini dile getirdi.

GÜNCEL KONULARI GÜNDEME TAŞIYOR

Yönetim, ekonomi, sürdürülebilirlik, toplum ve kültür-sanat alanlarına odaklanan kitap, “Türkiye’de ve dünyada hangi temel zorluklarla karşı karşıyayız?”, “Hangilerine öncelik vermeliyiz?”, “Geçmişten aldığımız derslerin ve yeni paradigmaların ışığında, neler yapabiliriz?”, “İş insanı kimdir?”, “Hangi sorumlulukları taşır?”, “Hangi alanlarda, ne tür katkılarda bulunabilir?” benzeri pek çok soruyu gündeme taşıyor.

#Bülent Eczacıbaşı
#Eczacıbaşı Holding
6 yıl önce