|

İSKİF 10 bin kişiye iş bulacak

İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı (İSKİF) 2016'da asgari 10 bin kişinin iş sahibi olmasının ve işsizliğin önemli oranda azaltılmasının hedeflendiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 17/05/2016 Salı
Güncelleme: 21:51 - 16/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Bu yıl beşincisi düzenlenecek İSKİF' 2016'nın tanıtım toplantısında konuşan Coşkun, İSKİF' 2016'ya Türkiye'nin kendi sektörlerinin önde gelen şirketlerinin aralarında bulunduğu yüzlerce işletmenin katılacağını belirtti.



LİDER ŞİRKETLER FUARDA


Tekstil, perakende, medya, inşaat, sağlık, havacılık, gıda, telekomünikasyon sektörünün lider kuruluşlarını, eğitim kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve istihdama katkısı yüksek imalatçı şirketlerin İSKİF'te iş arayan, işini değiştirmek isteyen binlerce kişiyle biraraya getireceklerini kaydeden Coşkun, “İş değiştirmek isteyenler, öğrenciler, engelliler, staj yapmak isteyenler İSKİF'te aradıklarını bulacaklar” dedi.



İLK DÖRT AYDA 65 BİN KİŞİ


Toplantının ardından soruları yanıtlayan Muammer Coşkun, bu yılki istihdam hedeflerinin 1 milyon kişi olduğunu söyledi. Bu yılın ilk dört ayında 65 bin kişinin işe yerleştirildiği bilgisini veren Coşkun, şu anda İŞKUR'da 23 bin 500 açık iş bulunduğunu belirtti.



BİRİNCİ MESELE İSTİHDAM


Fuarın Ana Sponsoru DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, dünyada nerede hangi hükümet olursa olsun birinci meselesinin ekonomiyi büyütüp istihdamı artırmak olduğunu söyledi. Bankada 14 bin 773 kişinin çalıştığını ve bunun 7 bin 400'ünün İstanbul'da istihdam edildiği bilgisini paylaşan Ateş, bu nedenle fuarın son derece önemli olduğunu vurguladı.



Mesleki eğitim 28 Şubat kurbanı


"Gençler sanayiden neden uzaklaşıyor?” şeklindeki soruyu ise İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan cevapladı. Bahçıvan, şunları söyledi: “Bunun birinci nedeni; gençlerin sabırsız olması ve kısa zamanda kısa yoldan kendi düşüncelerine göre konfor alanını hizmet sektöründe ya da devlette çalışmayı sürdürmek noktasında kafalarında oluşturduğu zihniyet. Bunun ötesinde gençleri suçlamak kolaycılık olur. Maalesef mesleki eğitim noktasında özellikle 28 Şubat sürecinde başlayan hatalar zincirinin günümüze kadar yansıması bu konuyla ilgili önemli etki alanlarından birisi. O nedenle mesleki eğitime yeni baştan önem verilmesini en mühim toplumsal sorumluluk projelerinden birisi olarak görüyorum. Gençlerin uzun vadeli meslek edinme noktasında gençlerin daha çocukluk evrelerinde ilgi alanlarına yönlendirilmeleri gerekiyor. Kısa vadede bunun çözmek pek mümkün değil.”


#İŞKUR
#DenizBank
#Muammer Coşkun
8 yıl önce