|

İşletmelere afet koruması

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Türk işletmeleri deprem, yangın ve sel başta olmak üzere doğal afet ile acil durumlara hazırlayacak “CBi Türkiye”yi kurdu.

Burak Karaca
04:00 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:19 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
TÜRKONFED ve UNDP'den İş birlİğİ
TÜRKONFED ve UNDP'den İş birlİğİ

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), işletmeleri deprem, yangın, sel ve mülteci krizi başta olmak üzere doğal afet ve karmaşık acil durumlara karşı güçlendirmek amacıyla, uluslararası bir platform olan Connecting Business initiative'ı (CBi), Türkiye'ye taşıdı. İlk hedef ise, ülke çapında yaygın bir ağa sahip olan TÜRKONFED şemsiyesi altında bulunan federasyonların üyesi derneklere bağlı işletmeler olacak. Platformun tanıtım toplantısına, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve UNDP Türkiye Stratejik Ortaklıklar ve Özel Sektör Yöneticisi Hansın Doğan katıldı.


HEDEF, DİRENÇLİ KILMAK

TÜRKONFED Başkanı Turan, toplantıdaki konuşmasında, iklim değişikliğine bağlı sel ve taşkın gibi doğal afetlerin hem İstanbul’da hem de Anadolu’da pek çok firmayı etkilediğini belirterek, CBi Türkiye'nin doğal afetlerin yanı sıra "insan eliyle yaratılan krizler" diye tanımlanan göç ve mülteci sorununlarında da çalışacağını söyledi. Geçen yıl İstanbul'da şiddetli dolu yağışı ve seller sonucunda, 2 milyar TL zarar ortaya çıktığını bildiren Turan, "Her yıl meydana gelen kentsel seller, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeleri etkiliyor. Kayıp ve hasarlar noktasında ortaya çıkan bu tablo, afet yönetiminde artık eşgüdüme ihtiyacımız olduğunu gözler önüne seriyor. CBi Türkiye ile amacımız, işletmelerimizi dirençli kılmak ve afet ve acil krizlere hazırlıklı olmak" dedi.

  • En az hasarla atlatma imkanı
  • CBi Türkiye, şirketlerin afet ve acil durumlara hazırlanması ve doğabilecek zararlar sonrası hızlıca toparlanması için çalışacak. Platformun faaliyet alanları da özel sektörün kapasitesini belirlemek, iş dünyası federasyon ve derneklerini güçlendirmek, iş sürekliliği planı yapmak, tatbikat, eğitim, kaynak sağlamak ve kaynağa erişimi kolaylaştırmak olacak.
#İşletme
#Afet Koruma
#Orhan Turan
5 yıl önce