|

İSO'dan İran'a 10 milyon dolarlık OSB

İran resmi ajansı IRNA'ya konuşan İran Ticaret Sanayi Maden ve Tarım Odası (TSMTO) Başkanı Muhsin Celalpur, İstanbul Sanayi Odası'nın İran'da 140 birimden oluşan Organize Sanayi Bölgesi inşa edeceğini belirtti.

Yeni Şafak
08:22 - 15/06/2016 Wednesday
Güncelleme: 05:23 - 15/06/2016 Wednesday
AA

Kurulacak sanayi bölgesi için ilk etapta 10 milyar dolarlık yatırım yapılacağını belirten Celalpur, "Varılan anlaşmaya göre, bu bölgedeki iş gücünün yüzde 85'i İran, yüzde 15'i ise Türkiye'den olacak." ifadesini kullandı.



Celalpur, sanayi birimlerinin inşa çalışmalarının bu yılın ikinci yarısında başlayacağını söyledi.



İLK KEZ YABANCI BİR ÜLKE KURACAK


İran TSMTO Bakan Yardımcısı Ali Yezdani ise ülkedeki sanayi bölgelerinde yabancıların yer aldığını ancak ilk kez yabancı bir ülkenin İran'da Özel Sanayi Bölgesi kuracağını belirtti.



Yezdani, "Türkiye'nin yanı sıra Çin ve Rusya ile de Casek ve Bem bölgelerinde Organize Sanayi Bölgesi inşası için müzakereler yürüttük. Şu anda Merkezi, Erdebil, Semnan ve Hemedan eyaletlerinde sanayi bölgesi ve özel ekonomi bölgesi oluşturma yönünde İstanbul Sanayi Odası'na sunduğumuz öneri kabul edildi." ifadelerini kullandı.



Yezdani, "Bu Türk tarafına sunduğumuz yedi bölge ve özel ekonomi bölgesi oluşturma önerisi enerji nakil hatlarına, havaalanına ve ulaşım hatlarına yakınlık gibi özelliklere sahip bulunuyor." dedi.



Bu arada İran'da İSO tarafından Organize Sanayi Bölgesi oluşturulmasına yönelik iyi niyet anlaşmasının dün akşam İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ve İran TSMTO Başkanı Celalpur tarafından imzalandığı da bildirildi.


#İSO
#Tahran
#OSB
8 years ago