|

İstanbul modeli için geldiler

Dost ülke Pakistan’ın Pencap Eyaleti yetkilileri İstanbul’da bir dizi çalışma ziyaretinde bulundu. İBB ile işbirliği protokolü çercevesinde İstanbul’a gelen heyetin ikinci durağı, Pakistan'da başarılı işlere imza atan Albayrak Grubu oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:47 - 16/12/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Pakistan'ın Pencap Eyaletinden gelen heyet İstanbul'da incelemelerde bulundu. İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) incelemelerde bulunan heyet, Pakistan'ın en büyük eyaleti olan Pencap'ın Türkiye ile ilişkilerini arttımak hedefiyle önemli ziyaretlerde bulundu. Albayrak Grubu'nun yeni merkez binasını ziyaret eden Pencap Eyaleti Başbakan Danışmanı Khawaja Ahmad Hassan başkanlığındaki heyet, bilgi ve deneyim paylaşımında bulundu.



UZMAN AĞIRLIKLI HEYET


Başbakan Danışmanı Khawaja Ahmad Hassan'ın yanısıra heyette şu isimler yer aldı: Pakistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Yusuf Cüneyd, Pencap Eyalet Meclis Üyeleri Makhdoom Hashim Javam Bakht, Zahid Bukhari, Syeda Uzma Qadri, Sadia Nadeem, Pencap Hükümeti Yerel Yönetim ve Yerel Kalkınma Sekreteri Khalid Massod, CEO Kent Birimi Dr. Nasir Javaid, Pencap Eğitim Vakfı Müdürü Ali Jaan Khan, Lahor Su ve Hıfzıssıhha Müdürü Ch. Naseer Ahmad, Lahor Atık Yönetimi Müdürü Nusrat Gill, Teknik Eğitim ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Irfan Qaisar Sheikh.



ALBAYRAK GRUBU'NA ÖZEL ZİYARET


Heyetin Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, misafir heyeti kapıda karşıladı. Heyetin yaklaşık 2 saat süren Albayrak Grubu ziyareti samimi bir ortamda gerçekleşti.





Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Albayrak, Yönetim Kurulu Üyeleri Kazım Albayrak ve Muzaffer Albayrak ile İcra Kurulu Üyesi Mesut Muhammet Albayrak, Albayrak Grubu CEO'su Ömer Bolat, Albayrak İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Karaca, Albayrak İnşaat Genel Koordinatörü Ayhan Şafak Kaçar ve Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Yöneticisi Ahmet Kaldırım da ziyarette hazır bulundular.



Heyet, Albayrak Grubu'nun başarı hikayesini Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak'tan dinledi. "Bir fincan kahvenin kırk yıl


hatırı var" diyen Ahmet Albayrak, misafirlerine Trabzon yöresine özgü gümüş kahve fincan takımı hediye etti. Pakistan heyeti, yenilenen TV Net stüdyolarını da inceledi.





Pakistan'ın ilk metrobüsünü Albayrak işletiyor


Albayrak Grubu'nun geçtiğimiz yıllarda Pencap'ta inşa ettiği metrobüs hattı Pakistan'ın ilk metrobüs hattı olma özelliğini taşıyor. 27 kilometro uzunluğundaki hat, Pencap trafiğine büyük rahatlatlama sağlamıştı.



Heyete Başkanlık eden Başbakan Danışmanı Khawaja Ahmad Hassan, Albayrak Grubu'nun Pakistan'da yaptığı işlerden övgüyle bahsetti. Yeni işbirlikleri yapmaya hazır olduklarını da anlatan Ahmed Hassan, Türk yatırımcıları Pakistan'da işbirdliği yapmaya davet etti. Başdanışman Ahmet Hassan, Pakistan ile Türkiye arasındaki ticaretinh artması gerektiğini dile getirdi.


#Pencap Eyaleti
#Albayrak Grubu
#Khawaja Ahmad Hassan
#Ömer Bolat
8 yıl önce