|

İstanbul’da suya %15 indirim

İstanbul Büyükşehir Belediye’si şebeke suyu fiyatlarında yüzde 15 indirim yaptı. İndirimi açıklayan İstanbul Bübükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, su fiyatlarında 1 Ocak'tan itibaren hem konutlarda hem de iş yerlerinde yüzde 15 oranında indirim yaptıklarını bildirdi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:17 - 15/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul'da su fiyatlarında indirime gidilecek.
İstanbul'da su fiyatlarında indirime gidilecek.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (İSKİ) Genel Kurulu öncesi değerlendirmelerde bulunan Uysal, alınan indirim kararının İBB Meclisi'nde görüşüleceğini aktardı.

SU SORUNUMUZ YOK

İndirim kararının Meclis'ten de geçeceğine inandığını vurgulayan Uysal, "Bu gün itibarıyla son 44 yılın en kurak kışı olmasına rağmen barajlarda doluluk oranı yüzde 47. İSKİ olarak 'önümüzdeki 50 yıl için su sorunumuz yok. Bu konuda yatırımlarımız var. Hem su temin etme, hem temiz suyu vatandaşa ulaştırma hem de vatandaşın kullandığı suyu arıtma konusunda iyi noktadayız. Özellikle suyun yüzde 99'unu arıtmaktayız” dedi. İDO'nun iç seferlerini durma kararına ilişkin bir soruyu da cevaplayan Uysal, "Malumunuz İDO özelleştirildi. Nihayetinde taşıma bir kamu hizmetidir. Özel sektör bu konuda 'para kazanamıyorum. O işleri bıraktım' dese de şehir hatları işletmelerimiz işlerine devam ediyor. Biz vatandaşımızı yolda bırakmayız. Gereğini yaparız. Vatandaşımız bu konuda rahat olsun” diye konuştu.

#İstanbul
#Su
#Mevlüt Uysal
5 yıl önce
default-profile-img