|

İstanbullular neye uğradığını şaşırdı: İSPARK’ta yüzde 70’e varan zam!

İstanbul’da taksilere ve öğrenci servislerine yapılan zammın ardından, İSPARK tarifelerinde artış yaşandı. 1 Eylül itibariyle yüzde 70’e kadar zamlı ücretlendirmelerle karşılaşan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. İBB’nin Gözdağı tesislerindeki İSPARK noktasında 0-15 dakika arası ücretsiz park hizmeti kaldırılarak, ilk 1 saat için talep edilen 1 TL’lik ücret 5 TL’ye yükseldi.

15:05 - 2/09/2019 Pazartesi
Güncelleme: 15:28 - 2/09/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
ispark zammı
ispark zammı

İSPARK tesislerinde her zaman ödedikleri ücretin, bölgelere göre değişkenlik göstermek üzere yüzde 30, 50 ya da 70 fazlasıyla karşılaşan İstanbullular neye uğradığını şaşırdı. Yüzlerce kişi tarafından, ağustos ayına ait fişler ve yeni tarife üzerinden ücretlendirilmiş İSPARK makbuzları sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Aralarında yerel seçim sürecinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘#herşeycokguzelolacak’ kampanyasına destek verdiği görülen pek çok vatandaş, ‘hani her şey güzel olacaktı bu zam nedir?’ ifadeleriyle belediye yönetimini açıklama yapmaya davet etti.

İBB’nin Gözdağı tesislerindeki İSPARK noktasında 0-15 dakika arası ücretsiz park hizmeti kaldırılarak, ilk 1 saat için talep edilen 1 TL’lik ücret 5 TL’ye yükseldi.

İstanbulluların tepkisiyle karşılaşan İSPARK personeli, duyurusu yapılmadan yürürlüğe konulan zamlı tarifeye kendi imkanlarıyla dikkat çekiyor. Pek çok otoparkın girişine, çalışanlar tarafından “Otoparka zam gelmiştir. Tarifeyi inceleyiniz” yazılı kağıtlar yapıştırıldı.

Caddelerdeki ‘yol üstü İSPARK’ noktalarında yer alan ücret levhalarının, zamlı tarifeye göre değiştirildiği görüldü.

İSBİKE hizmetinde ise saatlik kira ücreti 2.5 liradan 3.5 liraya yükseldi. Abonelik ücreti de yaklaşık yüzde 80’lik artışla 59 liradan 99 liraya çıktı.



#ispark
#zam
#tarife
#ibb
#otopark
#ücret
5 yıl önce