|

İstiklal Harbi'nden sonra en büyük mücadele

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı toplu açılış töreninde önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Bölgemizin yeniden yapılandırılmaya çalıştığı şu kritik dönemde eğer durmaya kalkarsak kendimizi bulacağımız yer Sevr şartlarıdır. Açık konuşmak lazım Türkiye İstiklal Harbinden sonraki en büyük mücadelesini veriyor" dedi.

Yeni Şafak
14:30 - 22/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:56 - 22/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 151 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 151 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 151 tesisin toplu açılışının gerçekleştirildiği törende konuştu. Açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:



Açılışını yaptığımız 4 milyar TL'lik 151 tesisin şehirlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adana'dan Batman'a Edirne'den Ağrı'ya kadar Türkiye'nin 4 bir köşesine yayılan eserler için herkese teşekkür ederim. Dün El-Bab'da şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 16 şehitimiz var, 200'e yakın DEAŞ'lı öldürüldü. Bunun gereğini yapıyoruz. Tüm bunlar yapılırken diplomasi ile yürüyoruz. Rusya, Amerika, İran, Irak, Katar'la görüşmelerimizi yapıyoruz. Bugün Sarıkamış Harekatı'nın 102. yıldönümü. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Allah'tan kendilerine rahmet diliyorum.



  • 151 eseri açıyoruz. 151 eseri teker teker saymak mümkün değil. Bugün tek bir törenle 4 milyar liralık yatırımı hizmete açıyoruz.Milletimiz bu hizmetleri görüyor. Ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimiz 14 yıldır eser siyasetini tercih ettik. "Aka kara, karaya ak" demeyi marifet sananlara inat gece gündüz ürettik, hizmet getirdik. 2003'ten bugüne 5,9 büyüdük. Gayri Safi Milli Hasılamız 949 milyar dolara kadar çıkardık. Dikkat ederseniz biz ne zaman bu rakamlara ulaştık kimi öz yönetim diyerek kimi darbe yapmaya kalkarak bizi kendilerince durdurmak istediler. Onlar dur dedikçe biz daha ileri gittik. Değerli kardeşlerim, bölgemizin yeniden yapılandırılmaya çalıştığı şu kritik dönemde eğer durmaya kalkarsak kendimizi bulacağımız yer Sevr şartlarıdır. Açık konuşmak lazım Türkiye İstiklal Harbinden sonraki en büyük mücadelesini veriyor.

Tek millet, tek bayrak, tek vatan mücadelesi yapıyoruz. Bazıları mezhep nedeniyle bizi bölmek istiyorlar. "Türk milleti birlik olursa yumruk tepemize inecek" diyorlar. Mezhep bölücülüğü Alevi kardeşlerimize bulaştırmaya çalıştılar, netice elde edemediler. Suriye'de, Mısır'da oynadıkları oyunu ülkemize taşıyamadılar. 15 Temmuz'da Türkiye'ye diz çöktürme operasyonu düzenlediler. Milletimiz bu operasyonu da boşa çıkardı. Son dönemde PKK terör örgütünün Rus Büyükelçisi'ne yapılan suikasti olduğu gibi FETÖ'nün eylemleri de kaçırılan fırsatların telafisi gibi. Şehit verdiğimiz polisimiz, askerimiz ve vatandaşımızla canımızı yakmaya çalışıyor. Ama bu bizim mücadele azmimizi artırıyor. Şehitlerimizin bedenlerini toprağa veriyor olabiliriz ama emanetlerine sahip çıkmakta mücadelede kararlıyız. Kendi eksiklerimizi, hatalarımızı tamamen bir kenara bırakmıyoruz. Bunları da biliyoruz. Gereken reformları yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Her bireyin hakkının, hukukunun geliştirilmesi konusunda kimsenin tereddütü olmasın. Bugüne kadar pek çok hizmet ve yatırımı hayata geçirdik. Bu konularda duraksamak asla söz konusu olmayacak. Bugün ülke ve millet olarak bekamızı, istikbalimizi güvence altına alma durumuyla karşı karşıyayız. 79 milyon geleceğimiz için bir ve beraber hareket etmeliyiz. Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Engelleri de inşallah bu şekilde aşacağız. Uzağa gitmeye gerek yok. İ,şte Orman Bakanlığı'mızın faaliyetleri ortada. Enerjide iyi durumdayız. Gelecekte 2053, 2071'le farklı bir Türkiye olacak. Ben sizleri bu duygularla açılışını yaptığımız yatırımların hayırlı olmasını diliyorum.








BİNALİ YILDIRIM: "ÜLKEMİZİ BÜYÜTECEĞİZ"


Açılışta Başbakan Binali Yıldırım da açıklamalarda bulundu. İşte onun açıklamalarından bazı notlar:



130 yıllık hayal gerçek oluyor. Ilgaz Tünelleri hizmete giriyor. 13 kilometrelik tüneli 2,5 yılda tamamladık. vatandaşlar yollara düştüğünde hizmetin ne olduğunu anlıyor. Hızlı trene bindiklerinde hizmetlerin nereden nereye geldiğini anlıyorlar. Ak Parti, Türkiye'yi 3'e katladılar. Biz memlekete hizmet ediyoruz.



Vatandaş bize 3 Kasım'da ehliyeti verdi. Ehliyeti vermedi sadece, direksiyona da oturttu. 2007'de "Sizin ehliyetinizi büyüttüm" dedi, tekrar yola devam dendi. Yetmedi, "Daha fazla güveniyorum" dedi, Ehliyetimizi de hizmetimizi de beğendiğini verdiği destekle gösterdi. Ehliyet kimdeyse, direksiyon ondadır. Direksiyona da Cumhurbaşkanımızı getirdi. Bu ekip 14 yıldır hizmet ediyor. Artık sürekli istikrarla ülkemizi büyütmeye çalışacağız. İnsan odur ki, bıraka bu dünyada bu eseri eseri olmayanın yerinde yeller eser. Bir eser değil, binlerce eseri 14 yıl içinde hem başladık hem aştık. Dünyanın en büyük projelerini yaptık, yapıyoruz.








#Recep Tayyip Erdoğan
#Beştepe
#Toplu açılış
7 yıl önce