|

İstikrarlı demokrasi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ekonominin hem hükümet hem iş dünyası kanadı yayımladıkları mesajlarla kenetlenme vurgusu yaptı. 15 Temmuz direnişi sayesinde ekonomideki güven unsurunun teminatı olan demokraside, Türkiye’nin artık istikrara kavuştuğu açıklamalarda öne çıkarıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:23 - 16/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
"Güçlü Türkiye" yolunda kararlılık mesajları geldi.
"Güçlü Türkiye" yolunda kararlılık mesajları geldi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ekonominin hem hükümet hem iş dünyası kanadından "Güçlü Türkiye" yolunda kararlılık mesajları geldi. Demokrasinin ekonomideki güven unsurunun teminatı olduğunu aktaran isimler, Türkiye’nin 15 Temmuz direnişiyle birlikte artık bu konuda istikrara kavuştuğunu vurguladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 15 Temmuz'un, Türkiye için olduğu kadar, yeryüzündeki tüm mazlum, mağdur milletler için ilham kaynağı, zulme başkaldırının, direnişin ve zaferin timsali olduğunu bildirdi. Yazılı açıklamasında Bakan Varank: "Sayın Cumhurbaşkanımızın cesur ve dirayetli duruşu, milletini sokağa çağırması, aziz milletimizin de bu çağrıya anında cevap vererek sokaklara akın etmesi, mermilere, zırhlı araçlara, tanklara, helikopter ve uçaklardan atılan bombalara gövdesini siper etmesi sayesinde alçak darbe girişimi durduruldu" ifadelerini kullandı.


15 TEMMUZ RUHU YAŞATILMALI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 15 Temmuz'da bir kez daha hainlere asil duruşuyla cevap veren Türk milletinin mensubu olmaktan iftihar ettiğini belirterek: "Şehit ve gazilerimize borcumuzu ödemek mümkün değil ancak onların bu şuur ve idealini yaşatmak hepimizin milli görevidir." ifadesini kullandı. Twitter hesabından "unutmayacağız" etiketiyle paylaşımda bulunan Dönmez, mesajında şu ifadeleri kullandı: "15 Temmuz'da bir kez daha yüce milletimiz hainlere asil duruşuyla gereken cevabı verdi. Bu milletin bir mensubu olarak iftihar ediyorum. Şehit ve gazilerimize borcumuzu ödemek mümkün değil ancak onların bu şuur ve idealini yaşatmak hepimizin milli görevidir."


TÜRKİYE DİMDİK AYAKTA DURUYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçtiğini belirterek, Türkiye'nin dimdik ayakta, çok daha güçlü bir halde olduğunu bildirdi. Bakan Pakdemirli, 15 Temmuz’a ilişkin konuşmasında şunları söyledi: "Allah'a şükürler olsun ki hain FETÖ darbe girişiminin ardından 2 sene geçtikten sonra Türkiye dimdik ayakta. Tüm bu travmalara rağmen yönetim sistemini değiştirmiş, çok daha güçlü bir halde. Tek vücut, yek vücut olarak yoluna devam etmektedir."


Hakimiyet millete aittir

15 Temmuz’un da Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti devleti için bir milat olduğu ifade edilen 8 STK’nın ortak açıklamasında, “Geçmişteki darbelerin ve demokrasimize müdahalelerin zulmünü ve utancını yaşayan milletimiz, bir daha böyle bir zillete asla rıza göstermeyeceğini, hakimiyetin asıl sahibinin vesayetçi zihniyetler değil, milletin kendisi olduğunu ilan etmiştir” ifadeleri kullanıldı.

  • 8 STK’dan milli birlik vurgusu
  • Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadında yer alan 8 sivil toplum örgütü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ortak açıklama yaptı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)tarafından duyurulan açıklamada, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadı üyeleri HAK-İŞ, Memur-Sen, TESK, TÜRK-İŞ, TİSK, Türkiye KAMU-SEN, TOBB ve TZOB, 15 Temmuz’un yıl dönümüyle ilgili Türkiye’deki birlik ve beraberliğe vurgu yapan ortak mesaj paylaştı.

#15 Temmuz
#Fatih Dönmez
#Mustafa Varank
6 yıl önce