|

İşverenin prim borcuna taksit

SGK, işverenlerin 12 ayı geçmeyen borçlarını taksitlendiriyor. Buna göre uyumlu işverenlerin 500 bin TL’ye kadar olan borçlarda teminat aranmayacak. 500 bin TL’yi aşan kısım için yüzde 25’i oranında teminat alınarak 60 aya kadar tecil ve taksitlendirme yapılabilecek.

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:16 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​SGK, işverenlerin 12 ayı geçmeyen borçlarını taksitlendirme kararı aldı.
​SGK, işverenlerin 12 ayı geçmeyen borçlarını taksitlendirme kararı aldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işverenlerin 12 ayı geçmeyen borçlarını uygun koşullarda taksitlendirerek yapılandıracaklarını bildirdi. Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, “100 Günlük Eylem Planı” kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) “uyumlu işveren” düzenlemesinin hayata geçirildiğini kaydetti.

Bakan Selçuk, düzenlemeden, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle yıllık gelir veya kurumlar vergisi mükellefi, başvuru tarihi itibarıyla en az 3 yıldır prim ödeme yükümlüsü, başvuru tarihinden geriye doğru 3 yıla ait aylık prim ve hizmet belgelerini veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerini süresinde vermiş ancak borç ödemede hüsnüniyet sahibi ve buna rağmen son 1 yıl içerisinde borçlarını ödeyememiş olanların yararlanabileceğini bildirdi.

60 AYLIK VADE

Önce uyumlu prim borçlularının tespit edileceğini, sonrasında ise “çok zor durum” halinin inceleneceğini belirten Zehra Zümrüt Selçuk, “Uyumlu işverenlerimiz aylık taksitler halinde prim borçlarını ödeyebilecek, 60 aya kadar taksitlendirme yapılabilecek” değerlendirmesinde bulundu.

  • İş dünyası karardan memnun
  • İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, SGK’nın işverenlerin prim borçlarının yapılandırması kararıyla ilgili olarak, “Kredi yapılandırmasının ardından gelen SGK taksitlendirmesi son derece olumlu. Geçici bir prim indirimi ve vergi borcu yapılandırması da süreci tamamlar” açıklamasını yaptı. Avdagiç, şunları kaydetti: “Söz konusu düzenleme ile geriye dönük 3 yılda primini düzenli ödemiş, ancak son 12 ayda sorun yaşayan iyi niyetli işverenin koruma altına alınması ile hakkaniyetli bir sınırlama getirilmiş oldu.”
#​SGK
#Şekib Avdagiç
#SGK
#Zehra Zümrüt Selçuk
5 yıl önce