|

Japonya ile serbest ticaret anlaşması başlıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima'yı makamında kabul etti. Bu görüşmede Japonya ile serbest ticaret anlaşmasının kısa sürede tamamlanacağının sinyalleri verildi.

Yeni Şafak
12:50 - 27/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:36 - 27/01/2018 Cumartesi
AA
Akio Miyajima da şubat ayında Japonya'dan Türkiye'ye gelecek 50 kişilik müzakere grubu ile serbest ticaret anlaşmasının 8. tur görüşmelerinin yapılacağını belirtti.
Akio Miyajima da şubat ayında Japonya'dan Türkiye'ye gelecek 50 kişilik müzakere grubu ile serbest ticaret anlaşmasının 8. tur görüşmelerinin yapılacağını belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tüfenkci kabulde, Türkiye ile Japonya'nın iki dost devlet olduğunu belirtti.

Tüfenkci, Türkiye ile Japonya arasında serbest ticaret anlaşması tesis edilmesine yönelik müzakere sürecinin 2014 yılında başladığını ve halen devam ettiğini bildirdi.

Anlaşmanın imzalanmasıyla gümrük idareleri arasında güvenli ve hızlı bilgi paylaşımının kolaylaşacağını, böylece etkin iletişim kanallarının tesis edileceğini vurgulayan Tüfenkci, "Yetkilendirilmiş yükümlü statüsünün karşılıklı tanınmasına ilişkin uluslararası alanda iş birliğimiz diğer ülkelerle devam etmektedir. Bu çerçevede, Bakanlık olarak Japonya ile bu alanda iş birliği yapmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

"Serbest ticaret anlaşması en kısa zamanda tamamlanacak"

Akio Miyajima da şubat ayında Japonya'dan Türkiye'ye gelecek 50 kişilik müzakere grubu ile serbest ticaret anlaşmasının 8. tur görüşmelerinin yapılacağını belirtti. Akio Miyajima şunları kaydetti:

"Umarım en kısa zamanda çalışmalar tamamlanacak. Yine Japonya tarafından çok önemsenen fikri ve sınai haklar konusunda 13-16 Şubat tarihleri arasında ülkemizde yapılacak organizasyona katkı sunmaları için Gümrük ve Ticaret Bakanlığından iki kişiyi davet ediyoruz."

Konuk büyükelçi ayrıca, haziran ayı sonunda yapılacak Dünya Gümrük Örgütü Genel Sekreterliği seçimlerinde yeniden aday olan Kunio Mikuriya için destek istedi.


#Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci
#Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima
#Serbest ticaret anlaşması
#Japonya
#Türkiye
6 yıl önce