|

Japonya'ya da kanatlı eti ürünleri ihracatı yapılabilecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Ülkemizden Japonya’ya kanatlı eti ihracatına başlanabilmesiyle ilgili tüm engeller kaldırılmıştır. Japon Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı tarafından kanatlı eti ithalatında kullanılacak sağlık sertifikası kabul edilmiş, ihracat başvurusu yapan firmalara ihracat izni verilmiştir" dedi.

Yeni Şafak
14:21 - 5/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:43 - 5/10/2017 Perşembe
AA
Japonya’ya kanatlı eti ihracatı başlıyor.
Japonya’ya kanatlı eti ihracatı başlıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye'den Japonya'ya kanatlı eti ihracatının önündeki tüm engellerin kaldırıldığını bildirdi.

Fakıbaba yaptığı yazılı açıklamada, 2013'te başlatılan ve Ekonomi Bakanlığı ile iş birliği içinde yürütülen Japonya'ya kanatlı eti ihracatına dönük çalışmalar kapsamında Türkiye'de yetiştirilen hayvanların sağlığıyla ilgili detaylı bilgilendirmelerin yapıldığını ifade etti.

Japonya Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyetin Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve talep edilen tüm bilgi ve belgelerin ilgili ülke resmi makamlarına iletildiğini belirten Fakıbaba, "Bakanlıklar tarafından yürütülen ortak çalışmalar neticesinde, ülkemizin hayvan sağlığı statüsü ve veteriner sağlık sertifikası karşılıklı müzakere edilmiştir. Bu süreçte ülkemizden Japonya’ya kanatlı eti ihracatına başlanabilmesiyle ilgili tüm engeller kaldırılmıştır. Japon Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı tarafından kanatlı eti ithalatında kullanılacak sağlık sertifikası kabul edilmiş, ihracat başvurusu yapan firmalara ihracat izni verilmiştir" ifadesini kullandı.

Fakıbaba, kanatlı eti üretiminde hayvan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından Türkiye'nin dünyada ileri seviyede yer aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu güvenilirliği sağladığımız için söz konusu ürünlerimizi Irak, Gürcistan, Rusya Federasyonu ve Gümrük Birliği ülkelerinin de dahil olduğu toplam 57 ülkeye ihraç ediyoruz. Bu ülkeler grubuna, gıda güvenilirliği konusunda çok hassas olduğu bilinen Japonya’yı da dahil etmiş olmamız, sektörümüz açısından sevindirici bir gelişmedir. Japonya’nın ülkemizden kanatlı eti ithalatını başlatmış olması, aynı zamanda kanatlı eti üretiminde sağlamış olduğumuz sağlık şartlarının ne kadar üst seviyede olduğunun da göstergesidir. Kanatlı eti ihracatını artırmak amacıyla Ekonomi Bakanlığımız ile iş birliği içinde birçok ülkeyle görüşmelerimiz devam etmektedir."

#Tarım ve Hayvancılık
#Ahmet Eşref Fakıbaba
#Japonya'ya kanatlı eti ihracatı
7 yıl önce