|

JP53 için Japon çıkarması

ÇAYKUR tarafından üretilen doğal ve organik beyaz çayın insan sağlığı açısından faydalarının araştırılması amacıyla, Japonya’nın saygın ilaç araştırma ve geliştirme üniversitesi tarafından yürütülen gıda takviyesi JP53’ün çalışmaları devam ediyor.

Yeni Şafak
12:25 - 18/02/2018 Pazar
Güncelleme: 12:32 - 18/02/2018 Pazar
IHA
Beyaz çaydaki 'JP53' kod adı verilen maddenin kanser hücrelerini yok ettiği tespit edildi.
Beyaz çaydaki 'JP53' kod adı verilen maddenin kanser hücrelerini yok ettiği tespit edildi.
Yapılan çalışmaları yerinde görüp bundan sonra izlenecek yol haritasını belirlemek üzere Japonya’ya giden Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, beyaz çaydan ilaç yapımı çalışmalarını sürdüren ve eczacılık, kozmetik, gıda katkı maddeleri ve fonksiyonel gıdalar için işlevsel malzemeler üreten Japonya’nın en eski üreticilerinden TOKIWA Phytochemical firmasını ziyaret etti.

Firmanın sahibi Jan Tatsuzaki ile görüşen Sütloğlu, “Çalışmalarımız Dr. Ozan Fidan beyin koordinatörlüğünde devam ediyor. Gelinen son noktayı yerinde görüp yol haritasını belirlemek için firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tatsuzaki ile bir görüşme yaptık. Kendileri bizi çok iyi karşıladılar. Bizi şirketteki görüşmenin ardından evlerinde ağırladılar ve çay seremonisi yaptılar. Göstermiş oldukları misafirperverlikten ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

JP53 NEDİR?

Çaykur tarafından üretilen beyaz çayda kanserli hücreleri yok ettiği belirlenen 'JP53' kod adlı maddeye rastlanmıştı. Türkiye'de üretilen beyaz çayın Japonya'da incelenmesi sırasında bulunan JP53 kod adlı madde ile üretilecek ilaç önümüzdeki yıl hastalarda denenecek. İlacın özelikle akciğer ve mesane kanseri hastalarına umut ışığı olması bekleniyor.

JP53 KANSER HÜCRELERİNİ YOK EDİYOR

Meiji Pharmaceutical Üniversitesi'nde laboratuvar ortamındaki bilimsel çalışmalarda beyaz çaydan elde edilen farklı fraksiyonlar üzerinden çalışıldı. Bu çalışmada beyaz çayın etil asetatlı fraksiyonundan elde edilen ve Rize'nin plaka numarası da göz önüne alınarak 'JP53' kod adı verilen maddenin kanser hücrelerini yok ettiği tespit edildi.

Yapılan çalışmada, JP53 kodlu maddenin sağlıklı insan hücrelerine zarar vermediği ve sadece kanserli hücreleri yok ettiği, içerdiği antioksidan yapıdan dolayı da DNA hasarının onarılmasını sağladığı belirlendi. Tokyo Meiji Pharmaceutical Üniversitesi, beyaz çaydan elde edilen ve kanser hücrelerini yok eden madde ile ilgili 13 sayfalık rapor hazırladı.

#Kanser
#Japonya
#JP53
#Beyaz çay
#TOKIWA Phytochemical
6 yıl önce