|

Kademe ile lig atladık

Türkiye, temizlik araç ve cihazlarında yerli ve milli teknoloji ile global marka yolunda. Avrupa’nın tekelini kıran yerli temizlik şirketi Kademe Atık Teknolojileri, ürünleriyle dünyaya açıldı. 21 ülkeye ihracat yapan Kademe Atık Teknolojileri’nin Genel Müdürü Kenan Çelik, “Türkiye Kademe sayesinde Avrupa’da ve dünyada temizlik teknolojilerinde lig atladı” diye konuştu.

Haber Merkezi
04:00 - 18/01/2019 Cuma
Güncelleme: 08:56 - 18/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Vakumlu tip yol süpürme
Vakumlu tip yol süpürme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli ve milli teknoloji atılım hamlesine temizlik sektöründe faaliyet gösteren Albayrak Holding kuruluşu Kademe Atık Teknolojilerinden cevap geldi. 2015’te kurulmasına rağmen yaptığı Ar-Ge ile adından sıkça söz ettiren Kademe, yurtiçi belediyelerde 500 adete ulaşırken, yurtdışında ise 21 ülkeye ihracat yapıyor. Kademe Atık Teknolojileri’nin son atılımlarını Genel Müdür Kenan Çelik anlattı.


AVRUPA’NIN TEKELİNİ KIRDI

Şirketin üretim fabrikasında vakumlu, elevatörlü, kompakt ve elektrikli yol süpürme araçları, konteyner yıkama araçları, çöp kamyonları, atık transfer araçları, su tankeri, arazöz ve yol yıkama araçlar, vidanjör, kuka ve kombine kanal açma araçları ürettiğini aktaran Çelik, “Temizlik teknolojileri ne kadar gelişmişse bir toplumun refah seviyesi de o kadar gelişmiştir. Bu anlamda Türkiye dünyada sayılı ülkeler arasında. Yerli ve milli kaynaklarla ürettiğimiz 10 ürünümüzü başta Rusya ile Cezayir olmak üzere Endonezya’nın da aralarında bulunduğu 21 ülkeye gönderiyoruz. Dünyada bu tarz temizlik ekipmanı yapan firmaların yüzde 80’i Avrupalı firmalardır. Biz bu tekeli Türkiye olarak kırmış vaziyetteyiz. Türkiye Kademe sayesinde Avrupa’da ve dünyada temizlik teknolojilerinde lig atladı” diye konuştu.

500 BELEDİYE KADEME ARAÇLARINI KULLANIYOR

  • Benzerlerine göre daha işlevsel ve daha uygun maliyetli sıfırdan yerli ürün ürettiklerini söyleyen Kademe Atık Teknolojileri Genel Müdürü sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de bu tarz iş yapan firma sayısı çok az. Yapanlarda ithal parçalarla bu işi yürütmeye çalışıyor. Oysa ki biz Kademe olarak her şeyimizi sıfırdan üretiyoruz. Kullandığımız motorlara kadar her şeyimiz yerli. Biz yerli üretime katkı sunmak amacıyla milli duygularla ülkemizin kazanması için mücadele veriyoruz. Belediyelerimizin de rakiplerine nazaran daha uygun fiyatlı ve daha üstün özellikli olan milli ürünlerimize dikkat çekmek istiyoruz. Cari açığı düşürmek ve yerli politikalarla bu tarz üretimlerin gelişmesi için birlikte hareket etmeliyiz. Şu ana kadar Türkiye çapında 500 belediye ürünlerimizi kullandı ve kullanmaya devam ediyor.”

GLOBAL MARKA OLMA YOLUNDA

Aynı zamanda Kademe’nin global bir marka olma hedefi doğrultusunda ihracatta hızla büyüdüğünü ifade eden Kenan Çelik, “Firmamız yeni, kaliteli ve ekonomik ürünler üretiyor. Çevre temizliğinde kullanılan hidrostatik kompakt yol süpürme makinelerinden 2,5 metreküp kapasiteli Kdm Aga 2500 modelini, Eunited kuruluşu tarafından belgelendirilen, çalışma esnasında toz salınımı PM 2.5 standartlarında üretti ve satışını gerçekleştirdi. Ayrıca, daha dar alanlarda süpürme ve temizlik işlerini yapabilecek olan 1,5 metreküp kapasiteli yeni modellerimizi 2019 yılında üretim planlamasına aldık. Bu sayede şirketimiz ülkemizin ithal ürünlere olan mecburiyetini en az seviyeye indirmek istiyor” dedi.

  • ALMANYA’DA SES GETİRDİ
  • Almanya Münih’te düzenlenen ve sektörünün en büyük organizasyonu olan IFAT Uluslararası Çevre Teknolojileri Fuarı’na katıldıklarını hatırlatan Çelik, “Kaliteli Türk malı ürünler ile dünya pazarında dikkatleri üzerimize çekmeyi başardık. Aldığımız siparişlerin üretimine başladık. Temizlik teknolojileri üst yapı sektöründe kısa sürede Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketi olduk” şeklinde konuştu.
#Kademe
#Atık
#Kenan Çelik
5 yıl önce