|

Kadınların makyajı bozuldu

Kozmetik ürünlerinin satışında yüzde 40'lara varan azalma kadınların krizden ne kadar etkilendiklerini ortaya çıkardı.

Yeni Şafak
00:00 - 9/09/2001 Pazar
Güncelleme: 20:54 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz, kadınların kozmetik ürünlere olan talebini azalttı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Kozmetik Ürünleri Meslek Komitesi Başkanı Dinçer Baykul, ekonomik kriz nedeniyle "en son ihtiyaç" olarak görülen kozmetik ürünlerin satışında önemli düşüşler yaşandığını söyledi.



Baykul, "Kozmetik ürünlerin satışında yüzde 30-40'lara varan bir azalma oldu. Özellikle yazın kullanılan güneş yağlarının satışı, İstanbul ve çevresinde bu yıl yüzde 50 civarında azaldı. Tatil bölgelerinde bile satışlar düştü" dedi.



Oje, far ve allık gibi daha çok kullanılan makyaj malzemelerinin satışında bile yüzde 30'lara varan azalmalar meydana geldiğini anlatan Baykul, perakendeci firmaların promosyon yerine fiyat düşürmeye gitmelerinin tüketiciyi daha fazla çekeceğini kaydetti.



Bakırköy Çarşı Mağazası Kozmetik Sorumlusu Burcu Kızıltaş da, ekonomik krizden dolayı kozmetik ürünlerin satışında ciddi oranda düşüşler olduğunu belirterek, "Bazı ürünlerimizin satışında yüzde 50 azalma gerçekleşti" dedi.



Eczacıbaşı da etkilendi


Eczacıbaşı AVON Pazarlama Müdürü Binnaz Dinçer de, krizin ilk dönemlerinde kozmetik ürünlerin "küçük bir lüks, morali yükselten bir unsur" olarak görüldüğünü ve satışlarının fazla etkilenmediğini bildirdi.



Dinçer, "Fakat kriz derinleştikçe ve insanların alım gücü düştükçe satışlarımızda azalma oldu. Krizde makyaj ürünleri ile bazı bütçeler için artık lüks tüketim haline gelen parfüm satışlarında düşüş yaşandı" diye konuştu.


#Eczacıbaşı
#AVON Pazarlama Müdürü Binnaz Dinçer
#Kozmetik ürünleri
23 yıl önce