|

Kadro için kritik KİT toplantısı

Taşeron kadrosu ile ilgili süreç devam ederken KİT'lerde çalışan 50 bin kadar taşeron işçi için de yeni bir çalışma başlatıldı. KİT'lere taşeron kadro müjdesi mi geldi, KİT'ler kadroya mı geçecek? İşte KİT'lerin taşeron kadro süreciyle ilgili son gelişmeler...

Yeni Şafak
13:10 - 27/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 13:20 - 27/01/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Taşeron düzenlemesi yapıldığında KİT'lerde görevli personel dışarıda kalmıştı.
Taşeron düzenlemesi yapıldığında KİT'lerde görevli personel dışarıda kalmıştı.

İddiaya göre, Hazine Müsteşarlığı'nın öncülüğünde devam eden çalışmada tüm KİT'lerin temsilcileri toplantıya katıldı. Çalışma Bakanlığı uzmanlarının da yer aldığı toplantı sonunda bir taslak metni hazırlandı. Taslak metninin Başbakan Binali Yıldırım'a sunulması bekleniyor. Taşeron işçilerin kademe kademe kadroya alınacakları belirtiliyor. Öncelikle vasıflı elemanlar düzenlemeden yararlanacak. Ancak son karar Başbakan Binali Yıldırım ile yapılan toplantı sonrası açıklanacak. Taşeron düzenlemesi yapıldığında KİT'lerde görevli personel dışarıda kalmıştı.

Daha sonra bu personelin de kadroya alınması konusu gündeme gelmiş hem Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu hem de Başbakan Binali Yıldırım bu konuda olumlu açıklamalar yapmıştı. Önümüzdeki günlerde KİT'lerle ilgili çalışma hakkında bir açıklama yapılması bekleniyor.

KİT'LERİN TAŞERON KADROSUNA HAZİNE BAKACAK

Başbakan Binali Yıldırım, "Kamu İktisadi Teşebbüsü altında çalışanların devlet merkezi birimlerdeki memur veya kamu işçisi gibi düşünülmemesi lazım. Bu yüzden bunlara yönelik çözümü, şöyle düşünüyoruz. Bu KİT'lerin mülkiyeti Hazine'ye ait. Hazine, bunlara kadro verecek, ihtiyaçları oranında. Bu kadrolara da uzun süredir bu KİT'lerde hizmet eden, taşeron diye tabir ettiğimiz vasıflı elemanlar istihdam edilecek." dedi.

KİT'LERE YENİ İSTİHDAM ALANI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "KİT'lerde şimdi yeni istihdam alanları açacağız. O istihdam alanlarına taşeronda çalışan kardeşlerimizi geçirerek peyderpey o alanda da taşeronu sonlandırmak için çalışma içerisinde olacağız" demişti.


#KİT
#Taşeron işçi
#Kamu İktisadi Teşebbüsü
#Kadro
6 yıl önce