|

Kahko'dan 5 zorlu sınav

Bugün çalışmalara başlayacak olan IMF heyeti, Türkiye'de on gün kalacak. Ekonomi yönetimi Juha Kahkonen başkanlığındaki heyete beş can alıcı konuda sınav verecek.

Yeni Şafak
00:00 - 7/09/2001 Cuma
Güncelleme: 14:41 - 27/06/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen başkanlığındaki IMF heyeti, bu gün 10'uncu gözden geçirme ziyareti çerçevesinde Türkiye'ye geliyor. IMF heyetinin ağırlıklı olarak Hazine'de temaslarda bulunacağı, ancak heyetin, ekonomiyle ilgili diğer kuruluşlara da giderek bilgi alacağı ifade ediliyor. IMF heyetinin, Türkiye'de yaklaşık 10 gün kalacağı belirtilirken, IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun Türkiye'ye ilişkin 3 milyar dolarlık 4'üncü kredi dilimini ekim ayı başında görüşmesi bekleniyor.



Ekonomi yönetimi, IMF ile temaslarda özellikle 5 kritik konuda ciddi bir sınav verecek.



2002 Bütçesi:

IMF Heyeti 2002 bütçe hazırlıklarına katılacak. Detaylar ise Washington'da yapılacak Dünya Bankası - IMF yıllık toplantılarında belirlenecek.



Sosyal Güvenlik Açıkları:

Nisan ayından itibaren Hazine'den ciddi miktarlarda mali destek isteyen sosyal güvenlik kurumlarının durumu olacak.



Enflasyon Hedeflemesi:

Merkez Bankası enflasyon hedeflemesine geçmeyi planlıyor. Para politikasıyla ilgili olarak geçen hafta Ankara'ya gelen IMF uzmanları bu konuda teknik rapor hazırlıyor.



Hedefler Değişiyor:

Bir ay önce yüzde 58'e çekilen enflasyon hedefinin yüzde 60'ın üzerinde revize edilmesi gerektiriyor.



Yeni Vergi Var mı?:

Ekonomik daralma nedeniyle vergi gelirlerinin düşecek olması IMF'ye verilen sözler nedeniyle yeni vergileri gündeme getirdi.


#IMF
#Juha Kahkonen
#Türkiye
23 yıl önce