|

Kalbinin resmi için iş birliği

Philips ve Çocuk Kalp Vakfı doğuştan kalp rahatsızlıklarına dikkat çekmek için el ele verdi. Yapılan iş birliği ile kalp rahatsızlıklarına karşı birlikte hareket edilecek. İşin toplumsal sorumluluk tarafını yürüten ÇKV, Philips ile teknolojik anlamda çalışmalar gerçekleştirecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2018 Cuma
Güncelleme: 00:21 - 13/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
 Yapılan iş birliği ile kalp rahatsızlıklarına karşı birlikte hareket edilecek
Yapılan iş birliği ile kalp rahatsızlıklarına karşı birlikte hareket edilecek
BURAK KARACA

Philips Türkiye ile Çocuk Kalp Vakfı (ÇKV) doğuştan kalp rahatsızlıklarına dikkat çekmek ve teknolojik anlamda gelecekte atılacak adımlar için ‘Kalbinin Resmi’ projesi geliştirdi. Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak ve ÇKV Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu, projenin detaylarını dün İstanbul'da anlattılar.


SAĞLIK BİZİM İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ

Toplantıda konuşan Haluk Karabatak, sağlık teknoloji ürünleriyle her zaman tüketicilerin yanında olduklarını belirtti. Karabatak, “Philips sağlık alanına yoğunlaşmış bir şirket ve kalp rahatsızlıkları da en yaygın görülen hastalık. Biz de bu konuda elimizden geleni yapmak istedik. Kalp rahatsızlıklarında da erken tanı büyük önem arz ediyor. Philips olarak teknolojimizle bunları geliştirmek için çalışıyoruz. Gelecekte de akıllı teknoloji ve yapay zeka aracılığıyla yüzde 90-95 seviyesinde olan başarı oranını daha da arttırmak için çalışacağız” dedi.


YÜKSEK STANDART

Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu ise Türkiye’de her yıl 13-15 bin çocuğun kalp rahatsızlığı ile dünyaya geldiğini aktardı. Sarıoğlu, “Ülkemizde en iyi standartlarda bu tedavi yapılabilmektedir. Günümüz teknolojik imkanlarıyla bireylerin sağlıklı bir hayata kavuştuğu gözlenmektedir” dedi.

#Haluk Karabatak
#Tayyar Sarıoğlu
#Philips ve Çocuk Kalp Vakfı
6 yıl önce