|

Kanal İstanbul’a G. Koreli dev talip

Güney Kore merkezli inşaat şirketi SK Engineering & Construction (E&C) Başkan Yardımcısı Seung Soo Lee; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Güney Kore ziyaretinde söz konusu projenin gündeme geldiğini ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in ülke olarak projeye destek vermekten mutlu olacaklarını açıkladığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:04 - 10/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Türkiye’nin mega projelerinden 
Kanal İstanbul’un yapımına Güney Koreli inşaat şirketi SK Engineering & Construction talip oldu.
Türkiye’nin mega projelerinden Kanal İstanbul’un yapımına Güney Koreli inşaat şirketi SK Engineering & Construction talip oldu.

Avrasya Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi projelerde yer aldıklarını ve Türkiye'de tecrübe sahibi olduklarını anlatan Seung, “Bu (Kanal İstanbul), hem değer hem önemi bakımından çok büyük bir proje. Biz Türkiye’de ortaklarımız ile büyük projelere katılıyoruz. Erdoğan söz konusu proje ile ilgili davet etti ve bizim liderimiz kabul etti. Bize iş düştü demektir. Bizim Türkiye'de tecrübelerimiz var. Sadece projenin ayrıntılarının açıklanmasını bekliyoruz. Ayrıntılar netleştikten sonra projeye önderlik etmek istiyoruz" diye konuştu.

45 KİLOMETRELİK KANAL

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve kamuoyuna "çılgın proje" olarak yansıyan Kanal İstanbul Projesi kapsamında, Küçükçekmece Gölü-Sazlıdere Barajı-Terkos'un doğusunu takip eden yaklaşık 45 kilometrelik alanda yürütülen jeolojik ve jeoteknik araştırmalar sonrasında belirlenecek yöntem ve tekniklerle kanal açılacak.

#Kanal İstanbul
#Güney Kore
6 yıl önce