|

Kar kaplanı Togg

Türkiye’nin otomobili Togg, Bingöl'de yılın 6 ayı karla kaplı olan ve çetin kış şartlarının hüküm sürdüğü Karlıova’daki performansıyla beğeni topladı. Togg sahibi Sedat Bingöl’ün eksi 20 derecede ve 20 cm kar kalınlığı üzerinde gerçekleştirdiği testi ilçe sakinleri de izledi.

04:00 - 17/01/2024 Çarşamba
Güncelleme: 01:54 - 17/01/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan Sedat Bingöl ve Gökhan Şensoy, aldıkları Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'un T10X modelini 20 santimetre kalınlığındaki karla kaplı yollarda test etti. Togg'un eksi 20 derecede bile tek marşla çalıştığını belirten otomobil sahibi Sedat Bingöl, "Aldığımız araçlar sürekli yolda kalıyor, çalışma sıkıntısı çekiyoruz. Sabah kalkıp, işe gittiğimizde araçlar genellikle çalışmıyor. En az 1 saat bekleyip, aracın ısınmasını bekliyoruz. Togg aracını aldık ve gayet memnunuz. Eksi 20 derecede sabah marşa bastığımız gibi çalışıyor. 15-20 santimetre kar içinde rahatlıkla gidip, gelebiliyoruz. Arka itişli olduğu için biraz ön yargı vardı. Burada genelde önden çekişli araçlar alınıyor. 'Elektrikli araçlarda sıkıntı yaşanıyor' diyenler oldu. Aldım ve 2 aydır kullanıyorum. Şarjı da iyi gidiyor" ifadelerini kullandı.

HER ARAÇ GİDEMEZ

Togg almayı düşünen Yusuf Bingöl de "Karlıova'da 6 ay boyunca kışı yaşıyoruz. Burası, her aracın giremeyeceği bir memleket. Bizler bugün hem arabayı denedik. Gayet başarılı geçti" diye konuştu.

Öte yandan Togg’un geçtiğimiz yıl yaptığı çekilişte kendileirne çıkmayan 177 bin talihliden kalanlar için de dün siparişler açıldı. Geçtiğimiz yıl çekilişe katılan 137 bin kişi ve 20 bin yedek talihli TruMore uygulaması üzerinden öncelikli sipariş verme hakkına sahip oldular. Başvurular 19 Ocak’a kadar sürecek. 20 Ocak’ta ise tüm vatandaşlar Togg’a başvurabilecek.

Hiç yolda kalmadılar

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Sedat Bingöl ile Gökhan Şensoy, aldıkları yerli otomobil Togg’ları, 20 santimetre kalınlığındaki karlı yollarda da test etti. Test sürüşü havadan görüntülenirken, ön yargıları kırmak istediğini belirten Sedat Bingöl, “Buzda, karda, çamurda hiç kalmadan gidiyoruz” dedi.



#Togg
#Bingöl
#Otomotiv
4 ay önce