|

Kara Şahin Türkiye'ye emanet

TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI) Genel Müdürü Mahmut Akşit, 109 T70 Kara Şahin Helikopteri'nin, 10 yıl süresince Türkiye'de lisans altında üretimine ilişkin, "Yanma odası gibi sıcak bölge parçaları TEI tarafından Türkiye'de üretilecek motorların montajı ve testleri de TEI'de gerçekleştirilecek." ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
12:03 - 9/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:06 - 9/06/2016 Perşembe
AA

TEI'den yapılan açıklamaya göre, projede lisanslı motor üreticisi olarak yer alan TEI, Kara Şahin Helikopterleri'ne güç veren ''T700-TEI-701D'' motorunu üretecek.



Motorun parça ve modül imalatları, motor montaj, test, satış ve satış sonrası lojistik destek hizmetleri faaliyetlerinin tamamının gerçekleştirilmesinden sorumlu olan TEI, 109 helikopter için yedekleriyle birlikte 236 adet motoru teslim edecek.



BİR İLK GERÇEKLEŞECEK

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEI Genel Müdürü Mahmut Akşit, bu programla rekabetçi bir fiyatla tüm paydaşlara optimal fayda sağlamayı hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:



"Bir ilk olarak, motorun ömrü boyunca ihtiyaç duyulacak kritik parçaların yanı sıra, yanma odası gibi sıcak bölge parçaları TEI tarafından Türkiye'de üretilecek motorların montajı ve testleri de TEI'de gerçekleştirilecek. Satış sonrası destek kapsamında, Türk nihai kullanıcıların envanterinde bulunan T700 motor ailesinin depo seviyesi bakımını yerli üretim parçalarıyla yapma imkanına haiz olacağız. Türkiye dışında tanımlanmış geniş bir coğrafya için de T700 motor kullanıcılarına depo seviyesi bakım hizmeti verebileceğiz."





#Eskişehir
#TEI
#TUSAŞ
#Kara Şahin Helikopteri
#Mahmut Akşit
8 yıl önce