|

Karabağ’ın imarına hazırız

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türk müteahhitlerin yurt dışında başarılı birçok projeye imza attığını belirterek, “Karabağ’daki imar çalışmalarında olmak isteriz” dedi. Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov da Türk firmalarını Karabağ’a yatırıma davet etti.

Haber Merkezi
00:22 - 12/09/2021 Pazar
Güncelleme: 00:26 - 12/09/2021 Pazar
Yeni Şafak
Mikayıl Cabbarov - Mehmet Muş
Mikayıl Cabbarov - Mehmet Muş

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, “işgalden kurtarılan Karabağ bölgesinin restorasyonu ve kalkınmasına ithaf olunan” Türk İş Forumu düzenlendi. Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyince (Türk Konseyi) Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov ve Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Azerbaycan’ın yanı sıra Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Macaristan’dan devlet yetkilileri ve iş adamları katıldı. Forumda Türkiye’yi Ticaret Bakanı Mehmet Muş temsil etti. Türk Konseyi çatısı altında faaliyet gösteren Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da etkinlikte hazır bulundu.

TÜRK FİRMALAR SÖZÜNÜ TUTAR

Bakan Muş, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tecrübelerini paylaşmak istediklerini vurguladı. Tek taraflı ticaret anlaşına sahip olmadıklarını söyleyen Bakan Muş, “Ticaretin karşılıklı olanı makbuldür. Her iki taraf da bundan istifade ediyorsa o zaman bir anlamı olur. Bu ülkelerle dengeli bir ticaret hacmi geliştirmek istiyoruz. Maddi ve manevi elimizden ne gelirse yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Karabağ’daki imar çalışmalarında olmak isteriz. Türk işadamı ve müteahhitleri yaptığı işlerde profesyonel. Türk firmaları işi yarıda bırakmaz. Ne yapar eder, onu tamamlarlar. Verdikleri süreden de önce işlerini yapar, teslim ederler. Biz buranın her tarafında oluruz. Her türlü desteği en makul şartlar içerisinde sağlarız. Bu dayanışmayı sürdürürüz” diye konuştu.

15 MİLYAR DOLARI AŞARIZ

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov ve beraberindeki heyetle verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kardeş ülke Azerbaycan ile 15 milyar dolar ticaret hacmi hedefimizi aşacağımıza inancımız tam” ifadesini kullandı.


YATIRIM ÇAĞRISI

Azerbaycan Ekonomi Bakanı Cabbarov, Karabağ savaşında haklı davalarına destek veren Türk Konseyi üyesi ülkelere, özellikle Türkiye’ye teşekkür etti. Türkiye’nin desteğini hiçbir zaman unutmayacaklarını vurgulayan Cabbarov, “Karabağ’da büyük iş ve yatırım olanakları var. Çünkü göçmenlerin evlerine dönmesi için en iyi ortamın oluşturulması devletimizin önceliğidir” dedi ve kardeş ülkelerin şirketlerine işgalden kurtarılan bölgelerdeki çalışmalarda yer alma çağrısında bulundu. Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, “Hepimizin ortak amacı işgalden kurtarılan Karabağ imarını bir an önce gerçekleştirmek. Karabağ’ın imarında elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız” dedi.

#Mikayıl Cabbarov
#Mehmet Muş
#​Ticaret Bakanı
#Azerbaycan
#Karabağ
3 yıl önce