|

Katar acil doğalgaz ihtiyacını karşılayabilir

Katar'ın eski Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mohammed A. Althani, ülkesinin esnek bir enerji üreticisi olduğunu belirterek, gerektiğinde Türkiye'nin acil doğalgaz ihtiyaçlarını karşılayabileceğini, miktarın da talebe göre ayarlanabileceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2015 Cuma
Güncelleme: 23:43 - 10/12/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Boğaziçi Enerji Kulübü'nün düzenlediği enerjinin genç liderleri toplantısında Althani, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye'nin Katar'dan uzun vadeli ve düzenli sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ithalatı yapmasını sağlayacak ön mutabakat zaptının geçen hafta imzalandığını hatırlatan Althani, bu anlaşmanın,Katar'ın Türkiye'ye sadece enerji konusunda destek vermekten öte, diğer sektörlerde de ülkenin yanında olduğunu göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi. Althani, “Katar, LNG miktarını talebe göre ayarlayabilir ve odağını bir bölgeden diğerine kolaylıkla çevirebilir. Katar, Türkiye'nin muhtemel acil enerji ihtiyaçlarını da karşılayabilecek konumda” dedi. Altahani, dünyada LNG fiyatlarının önümüzdeki 3-5 yıl düşük kalacağı tahmininde bulundu.



Türkiye'nin eli güçlendi


Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, inşa edilecek yeni sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminallerinin, Rusya ile yapılacak kontrat yenilemelerinde hem ucuz fiyatlarda anlaşma yapılmasını hem de tek bir ülkeye bağımlılığın azaltılmasına katkı sağlayacağını bildirdi. Karagöl, Katar ile yapılan anlaşma ile Türkiye'nin LNG terminallerinden de gaz tedarik edecek olmasının elini güçlendireceğini belirtti.




#Siyaset
#Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı
#doğalgaz ihtiyacı
#Erdal Tanas Karagöl
8 yıl önce