|

Katar’a e-ihracatın yolu PTT ile açıldı

PTT işbirliğiyle Katar’da e-ticaret sitesi, “www.turkishsouq.qa” hizmete açıldı. Site ile Türk ve Katarlı şirketlerin karşılıklı elektronik ticaretinin daha hızlı ve kolay yapması hedefleniyor. Proje sayesinde Türkiye; Katar’daki e-ticaret pazarından daha fazla pay almak istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/01/2018 Salı
Güncelleme: 00:33 - 2/01/2018 Salı
Yeni Şafak
 “www.turkishsouq.qa” adlı e-ticaret sitesi Katar’da tanıtıldı
“www.turkishsouq.qa” adlı e-ticaret sitesi Katar’da tanıtıldı

PTT AŞ ve Katar Posta Teşkilatı'nın iş birliğiyle hizmete açılan “www.turkishsouq.qa” adlı e-ticaret sitesi Katar’da tanıtıldı. Sitenin faaliyete başlamasıyla; Türk ve Katarlı şirketler karşılıklı elektronik ticareti PTT üzerinden daha hızlı ve kolay yapabilecekler. Sitenin tanıtımı dolayısıyla “www.turkishsouq.qa” e-ticaret sitesinin tanıtımı nedeniyle Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen etkinliğe Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan facetime uygulamasıyla katıldı.

E-TİCARETLE SINIRLI KALMAYACAĞIZ

Arslan, Türkiye ile Katar arasındaki dostluğun geliştirilmesi için iki ülke posta idarelerinin iş birliği yaptıklarını belirterek, e-ticaret konusunda alınan mesafenin söz konusu iş birliğinin en güzel örneği olduğunu bildirdi. Bu iş birliğinin e-ticaret ile sınırlı kalmayacağını dile getiren Arslan, “Diğer alanlarda da yaygınlaşacak ve iki ülkenin başka yerlerde iş birliği yapmalarının yolunu açacak” diye konuştu.


Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Casim es-Saliti de ülkelerinde e-ticaret hacminin 4 milyar Katar riyaline yaklaştığını, bu rakamın 2020’ye kadar 10 milyar Katar Riyali'ne ulaşmasını beklediklerini söyledi. PTT AŞ ile yapılan iş birliğiyle hizmete açılan “www.turkishsouq.qa” e-ticaret sitesinden satın alınacak ürünlerin 7 gün içinde müşterilere ulaşacağını belirten Saliti, bu sürenin kısaltılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Katar Posta Teşkilatı Üst Yöneticisi Faleh Al-Naemi de proje sayesinde Katar’daki müşterilere milyonlarca ürün sunacaklarını belirtti.

  • UYGUN TAŞIMA BEDELİYLE HİZMET
  • PTT AŞ Genel Müdürü Kenan Bozgeyik de projenin dünyaya örnek olacağını ve iki ülke ilişkilerine katkı sağlayacağını dile getirdi. Bozgeyik, 2017 sonu itibarıyla küresel e-ticaret pazarının 3 trilyon dolara yaklaştığına dikkati çekerek, Türkiye’nin pazardaki payını büyüteceğini söyledi. Bozgeyik proje ile Katar'daki e-ticaret pazarının büyüyeceğini söyledi.
#Katar
#T
#caret
#İhtacat
#PTT
6 yıl önce