|

Kayyumlar 350 milyon doları TL'ye çevirdi

FETÖ'nün bir dönem finansal yapılanmalarını koordine eden Koza İpek Grubu'na atanan kayyumlar, son günlerin en çok konuşulan 'TL'ye destek' politikasına destek verdi. OHAL kapsamındaki KHK kapsamında 26 Temmuz'da TMSF'ye devredilen grubun 350 milyon dolarlık mevduatının tamamı TL'ye çevrildi.

Yeni Şafak
16:03 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:17 - 8/12/2016 Perşembe
Diğer

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından 10 milyar doları TL'ye çevirerek ekonomiye sahip çıkan Türk milleti, Türkiye'yi ekonomik diz çöktürme planını da boşa çıkardı. Devlet-millet el birliğiyle başlatılan TL'ye destek hareketi tüm Türkiye'de çığ gibi büyüyor. Dolardaki dalgalanmaların ardından ekonomide de 15 Temmuz ruhunu yaşatan seferberlik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'TL ile ticaret, TL ile yatırım' çağrısıyla başladı; her geçen gün yeni adımlarla güçleniyor.





FETÖ'nün finansal yapılanmalarının başında gelen Koza İpek Grubu'nun kayyum yönetimine devredilmesinin ardından bugün önemli bir karar alındı.



Hürriyet'in yetkililerden edindiği bilgilere göre; kayyum kararıyla 350 milyon dolarlık mevduatın tamamı TL'ye çevrildi. Para, vadeli mevduat hesabına yatırıldı.



  1. Koza İpek Grubu, 15 Temmuz'un ardından ilan edilen OHAL kapsamındaki KHK ile 26 Temmuz'da TMSF'ye devredilmişti ve 5 kişilik kayyum heyeti tarafından yönetiliyordu.




#Koza İpek Grubu
#Kayyum
#Dolar
#TL
7 yıl önce