|

Kendini geliştirmek isteyene devlet desteği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Artık, 'Kupon Yöntemi' diye bir modeli uyguluyoruz. Her hangi bir konuda, geleceğin meslekleri diye adlandırdığımız bir alanda kendini geliştirmek, yetiştirmek isteyen bir gencimize, istediği zamanda, istediği eğitim içeriğinde, istediği formatta eğitim almasını sağlayacak 10 bin liralık bir kuponu vereceğiz" dedi.

Yeni Şafak
08:54 - 18/02/2018 Pazar
Güncelleme: 08:58 - 18/02/2018 Pazar
AA
Ne zaman, hangi şartlarda eğitim almak istiyorlarsa karar gençlerde.
Ne zaman, hangi şartlarda eğitim almak istiyorlarsa karar gençlerde.

Seçilme yaşının 18'e indirildiğini anımsatan Sarıeroğlu, gençlere çok güvendiklerini anlattı ve iktidarları dönemlerinde gençlere tanınan imkanların altını çizdi.

"KUPON YÖNTEMİ"

Gençlerin istihdamına önem verdiklerini ve projeler hayata geçirdiklerinin altını çizen Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Biz gençlerimizin de kadınlar kadar İŞKUR faaliyetlerinden yararlanmasını istiyoruz. Artık, 'Kupon Yöntemi' diye bir modeli uyguluyoruz. Herhangi bir konuda, geleceğin meslekleri diye adlandırdığımız bir alanda kendini geliştirmek, yetiştirmek isteyen bir gencimize, istediği zamanda, istediği eğitim içeriğinde, istediği formatta eğitim almasını sağlayacak 10 bin liralık bir kuponu vereceğiz bundan sonra. Ne zaman, hangi şartlarda eğitim almak istiyorlarsa kararı genç kardeşlerimize bırakıyoruz. Yeter ki kendilerini geliştirsinler. Yeter ki iş ve meslek sahibi olmakla ilgili gayret içinde olsunlar."



#Kupon yöntemi
#Kupon
#İŞKUR
#Gençler
#İş
#Jülide Sarıeroğlu
6 yıl önce